Mercedes blindat la SIAB: S-Klasse Guard

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 08.10.2007
Mercedes a prezentat la SIAB limuzina blindata S600-Guard, care ajunge la aproape 400.000 de euro.

Standul Mercedes de la Salonul International de Automobile Bucuresti a cuprins o limuzina de lux blindata, Mercedes S600-Guard, disponibila la un pret de 383.000 de euro, fara TVA.

"Masina este o noutate absoluta, fiind lansata in acest an, pe baza modelului Clasa S si se adreseaza atat agentiilor guvernamentale, cat si oamenilor cu foarte multi bani, care au nevoie de mai multa protectie", a declarat la SIAB, directorul de vanzari pentru marca Mercedes din DaimlerChrysler Automotive Romania, Valeriu Zaharia, citat de Mediafax.

O versiune obisnuita a modelului S-Klasse costa 120.000 de euro, la care se adauga pretul blindajului, de pana la 200.000 de euro, si alte echipamente de protectie. Compania a vandut pana in prezent patru unitati de acest tip, pentru Ministerul de Interne si Serviciul de Protectie si Paza (SPP).

Modelul are un motor pe benzina de 5,5 litri si 517 CP, cuplat la o cutie de viteza automata in cinci trepte. Viteza maxima este limitata electronic la 250 de km/h.

Optional, este disponibil un sistem de deschidere a geamurilor, facilitate mai putin intalnita la acest tip de vehicul.

Mercedes asigura doua nivele de blindaj, denumite B4-B5 si B6-B7. Primul nivel de blindaj este folosit la cele clasele E, S si G, iar celalalt, mai puternic, doar la clasele S si G. Un blindaj B4-B5 asigura protectie fata de armele de mana, automate si semiautomate de pana la calibrul 5,45 milimetri. Blindajul de nivel superior protejeaza si impotriva armelor semiautomate si automate de calibru 7,62 mm, incluzand si pustile cu luneta.

Comentarii (7)

  • ...
    un test ceva la blindaj? nimic,nimic!?
    0 0
  • negoita gabriel
    Asta ne lipsea
    Bre...am mai vorbit si altadata....oare de ce nu coboram cu picioarele pe pamant? ....tara arde si baba se piaptana.............unii nu au CE MANCA si altii ragaie de bine....o sa ajungem ca in America de sud...urmatorul pas e sa inlocuiasca masinile cu elicoptere...smecherii din tara asta....la ei ma refer......VIVA LOGAN.
    0 0
  • Catalin
    intrebare
    "Optional, este disponibil un sistem de deschidere a geamurilor, facilitate mai putin intalnita la acest tip de vehicul."

    cum adica optional este disponibil un sistem de deschidere a geamurilor? in anumite conditii sau la celalalte S Klasse-uri nu se deschide geamul ? :)
    0 1
  • cine?
    cine ii impusca pe astia , de se gaseste cineva
    1 0
  • valentino
    daca as castiga la loto mi-as cumpara si eu ....
    2 0
  • silviu o
    la masinile cu blindaj nu se deschid geamurile
    Practic masinile blindate au sticla de geam blindat ...de fapt este o amestecatura de vreo 1,5 cm de plexic glass sticla si alte ....ei ...de geamuri blindate sunt prinse foarte bine de usa si nu culiseaza pe nici un fel de macara sau ceva de genul
    0 1
  • cool
    e smecher sa ai o masina blindata.........e mai rezistenta......si parerea mea e ca la o ciocnire cu o alta masina aia blindata va iesi invingatoare.......si inca un avantaj e faptu ca daca faci pana mai mergi cateva zeci de Km deci nu ai sa ramai in drum :D .....vreau si eu da la un Ford Shelby GT 500.......da asta cand mi-o pune Dumnezeu mana in cap si voi castiga la LOTO
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru