Bob Lutz se va retrage de la General Motors

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.03.2010
Vicepresedintele General Motors, Bob Lutz, ar putea parasi compania in data de 1 mai 2010. Aceasta este cea de-a doua retragere a lui Lutz de la General Motors, care se prefigureaza a fi definitiva.

Bob Lutz, vicepresedintele General Motors, se va retrage din compania americana in data de 1 mai. Lutz va incheia o cariera de 47 de ani in industria auto, in timpul careia a lucrat la GM, BMW, Chrysler si Ford. Aceasta nu este prima retragere a lui Bob Lutz de la General Motors, Lutz renuntand la corporatia americana in februarie 2009, dar a revenit la scurta vreme dupa ce compania a iesit din insolventa.

Bob Lutz are o varsta de 78 de ani si este responsabil pentru reinventarea produselor General Motors. Acesta este considerat de multi ca fiind "parintele" lui Chevrolet Volt. In ultima vreme, Bob Lutz a fost responsabilul de marketing si comunicare al companiei americane. Lutz este unul dintre cele mai colorate personaje ale industriei auto mondiale, fiind cunoscut pentru comentariile sale cu privire la incalzirea globala si la alte probleme similare.

In urma cu cateva saptamani, Bob Lutz a declarat ca salariile directorilor americani ai General Motors sunt foarte mici, acest lucru putand fi un factor important in plecarea lui Lutz de la GM.

Exista posibilitatea ca Bob Lutz sa fi ales pensionarea sau sa se mute la o alta corporatie din lumea auto, cum a facut Carl Peter Forster dupa ce a parasit GM Europe in favoarea companiei indiene Tata Motors, pentru a conduce Jaguar Land Rover. Pentru moment, nici Bob Lutz si nici cei de la General Motors nu au facut nicio declaratie oficiala privind plecarea vicepresedintelui.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • era si vremea...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru