Brabus a tunat Mercedes SLK

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.04.2008
Tunerul de casa de la Mercedes a pregatit o versiune extrem de performanta a modelului SLK 55 AMG.

Esential

4.3 secunde este timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h.
305 km/h este viteza de constructie anuntata de Brabus pentru SLK.
445 CP reprezinta puterea propulsorului Brabus de 6.1 litri.

Mercedes a prezentat acum cateva luni varianta restilizata a modelul SLK, timp suficient pentru tunerul de casa sa realizeze un prgram personalizat al noului model. Asadar, modificarile efectuate de Brabus au dus la imbunatatirea aerodinamicii si a suspensiilor, la ridicarea puterii motorului si la personalizarea designului exterior.

Versiunea de top a decapotabilei Mercedes, SLK 55 AMG este prevazuta cu un motor de 5.5 litri cu 360 CP si 510 Nm cuplu maxim. Brabus si-a pus amprenta pe modelul SLK 55 AMG prin propulsorul de 6.1 litri de origine proprie care produce 445 cai putere si are un cuplu maxim de 635 Nm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automata prevazuta cu sapte rapoarte.

Modificarile marca Brabus si-au facut simtite prezenta mai ales la capitolul performanta. Vorbim despre un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de 4.3 secunde si o viteza maxima anuntata de tunerii germani la 305 km/h.

Modificarile aerodinamice au fost efectuate cu ajutorul testelor efectuate in tunelul de vant.

Spoilerul fata imbunateste stabilitatea in timpul rularii la viteze mari, iar pragurile laterale permit o circulatie eficienta a aerului din partea frontala catre cea anterioara.

Noul Brabus SLK se distinge in partea din spate prin noul spoiler, care incoproreaza sistemul de evacuare sport format din cate doua tevi duble de esapament. Tunerul german a implementat suspensii sportive, care ajuta modelul sa vireze in conditii optime la viteze mari. Centrul de greutate a fost coborat pentru a stabiliza si mai mult comportamentul in viraje. Brabus ofera un pachet de jante de 17,18 si 19 inch.

Via | Brabus

Comentarii (2)

  • mumbojumbo
    intrebare
    care ar fi diferenta intre partea frontala si cea anterioara?
    0 0
  • Gogu Infologu
    da Doamne net, ca prosti sunt destui
    ... pentru tunerul de casa sa ... parca AMG e tunerul de casa la Mercedes... Brabus e tunerul de casa al lui smart
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru