Brabus dezveleste Mercedes GLK V12

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 13.12.2009
Casa de tuning Brabus a creat Mercedes GLK V12. Propulsorul modelului livreaza 750 CP si dezvolta un cuplu motor de 1.350 Nm.

Esential

750 CP produce Mercedes GLK V12
1.350 Nm dezvolta propulsorul masinii germane

Brabus va prezenta in cadrul evenimentului Dubai International Motor Show un kit de performanta si un pachet aerodinamic pentru Mercedes GLK. Partea tehnica a masinii este cea care a suferit cele mai multe modificari. Propulsorul V12 bi-turbo de 6.3 litri livreaza 750 de cai putere la o turatie de 5.500 de rpm si dezvolta un cuplu motor de 1.350 Nm. In cazul cuplului motor, casa de tuning a decis sa fie limitat electronic la 1.100 Nm.

Propulsorul de la care au pornit inginerii casei de tuning a fost unul de 5.5 litri, care in mainile acestora a suferit numeroase operatii. Acestia au inlocuit arborele cotit cu unul special si au modificat dimensiunea pistoanelor. Cu noile schimbari, masina nemteasca poate sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde, iar de la 0 la 200 km/h poate accelera in 12.8 secunde. Viteza maxima declarata de oficialii Brabus este de 322.3 km/h.

Pachetul aerodinamic a fost conceput in tunelul cu vant si are in componenta sa spoilere fata si spate din fibra de carbor, praguri laterale si un eleron.

La interior, Mercedes GLK a fost accesorizat cu fibra de carbon, lemn si Alcantara. Pentru ca pachetul sa fie complet, Brabus a ales pentru masina germana un set de jante de 22 inch pe care le-au incaltat cu pneuri Pirelli sau Yokohama. Pretul lui Mercedes GLK V12 incepe de la 397.000 de euro.

via | zercustoms

Comentarii (9)

  • daca as avea banii astia si inca 2 milioane de euro in cont mi-as cumpara un lexus lf-a si de restul cred ca un range rover sport.dar mertu asta l-as cumpara doar daca as fi nebun.ce, l-a avut ca posesor pe elvis sau pe michael ca altfel nu vad cum se justifica pretul ,oricum caii aceia multi pe care-i are ma lasa rece ...
    2 7
  • ma intreb aceste capacitati ale masini de cati si de cate ori sunt explatate si unde .atunci merita sa dai banii doar ca sa-ti faci copii la talon ,o poza langa masina si s-o postezi pe internet pe ici pe colo.oricum daca ii spui frumoasei din dreapta ta ca are 1350nm e ca si cum i-ai spune ca x drive e 4ori4 de la bmw.poate cineva sa-mi dea un motiv sa-l cumpar ?...evident daca as avea bani
    4 4
  • exclusivitate, pentru asta l-ai cumpara, nu oricine isi permite sa-si ia asa ceva;
    si da trebuie sa fii putin nebun sa o faci, cum trebuie sa fii putin nebun sa-ti iei si un lexus lf-a
    5 1
  • voltek
    byl gates si-ar cumpara-o ca tiriac nu in mod sigur?
    0 2
  • inca o masina inutila de la Brabus... secretul este sa nu accelerezi in curbe, daca ajungi acolo!!! Pretul nici nu merita comentat.
    2 2
  • abc_e?
    GLK
    nu justifica pretul, nu cred ca o sa fie doua exemplare
    1 3
  • BRABUS
    Nu stiu de ce mi sa sters comentariu anterior da asta este.........
    Automarket.......va dau in judecata.........:)
    Insa in legatura cu subiectu...........
    Nu stiu care ar fi atat de bou sasi cumpere o asemenea masina.
    Poate e bolnav la cap de vreo boala incurabila.........
    1 3
  • Marius
    Excelent
    Mai baieti, voi ati auzit de rafinament? Un tuning adevarat nu e ce vedeti voi pe strada, sau ce conduceti (BMW-uri 3, cu faruri si stopuri afumate, cu "tribale" lipite pe aripi, cu capace cromate la roti, cu xenoane aftermarket montate pe faruri clasice si cu toba finala gaurita). Tuningul inseamna rafinament. Si ce inseamna rafinament la un motor, daca nu CP si Nm in plus? Fie vorba, 750 CP nici nu e chiar tot ce puteau scoate cei de la Brabus din motorul asta.
    In alta ordine de idei, masina nici nu e gandita pentru drumurile noastre. Cine si-o permite, isi permite de asemeni si sa o "calce" pe cele mai frumoase drumuri din lume.

    Salut si aveti grija cum conduceti!

    PS: da, strugurii sunt acri.
    0 0
  • Gospodarul
    Tehnologia naste monstrii
    Baietii de la Brabus au visat urat iar cu o noapte inainte ?

    oricum sunt de laudat pentru perseverenta ... de a mai trimite un model in cartea recordurilor . Cumparatori ? Noaptea pot sa dorm cu siguranta . Cineva in Dubai acolo are ceva banuti bagati la saltea pentru un titrez d'asta . Sincer si eu mi-as lua una ... Sa fim seriosi , ar face un plin de ego si sex appeal ... si atat . Sau poate doar gandul ca poti sa nenorocesti o groaza de asa zise super-caruri la liniute nocturne pe bulevardele mizere ale capitalei ar fi destul sa te faca sa pornesti linistit fara kick-downuri repetate de la semafor .

    respectele mele ... si voua , si firmei de mai sus .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru