Bucharest Ring a costat 18 milioane €

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 10.05.2007
Lucrarile la circuitul din Capitala au fost finantate de promotorul evenimentului, Harmut Beyer.

Circuitul Bucharest Ring, din jurul Casei Poporului, care va gazdui intre 18 si 20 mai cursele de Formula 3 si FIA GT a costat suma de 18 milioane de euro.

Harmut Beyer, fost pilot de Formula 1, este cel care a finantat si promovat acest eveniment. "Proiectul a fost demarat in urma cu doi ani si jumatate odata cu proiectarea circuitului. Costurile de amenajare a pistei si a facilitatilor auxiliare s-au ridicat la 15 - 18 milioane de euro, suma nefiind definitivata pentru ca lucrarile sunt inca in desfasurare", a declarat pentru Ziarul Financiar Albert Panaiot, reprezentantul companiei Bucharest Ring, compania detinuta de Beyer.

"Oficialitatile nu au contribuit cu fonduri pentru realizarea evenimentului, in schimb ne-au ajutat pe partea de consultanta, obtinerea avizelor si au si supravegheat desfasurarea lucrarilor", a adaugat Panaiot.

Lucrarile la circuitul din jurul Casei Poporului au presupus construirea tribunelor, cu o capacitate de peste 70.000 de locuri, si decopertarea unei suprafete de 3,2 kilometri si asfaltarea conform normelor impuse de FIA GT.

De asemenea, s-au instalat parapeti de beton pe ambele laturi ale pistei. 

Comentarii (4)

  • la banii astia....
    La banii astia construiau unul nou-nout in afara Bucurestiului ca sa nu mai perturbe circulatia care este de rahat!!
    0 0
  • tara arde si baba se piaptana
    astia nu au pe ce sa mai cheltuie banii, in loc sa repare strazile care sunt pline de cratere ca gropi nu se mai pot numi la stadiul in care, ei fac piste pt formula 15 ... de parca ar interesa pe cineva prostiile lor...dar na traim in Romania
    0 0
  • sharky
    sunteti culmea...
    se intampla si la noi in tara un eveniment de importanta internationala cand vine vorba de automobilistica si voi sariti de cur in sus ca nu va convine ca va perturbat traficu... oameni ca voi tin tara asta in umbra... buna ziua!
    0 0
  • procuroru DNA
    comisionul e inclus?
    un singur lucru vreau sa stiu suma contine si comisionul sau e trecut separat?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru