Bugatti 16C Galibier vine în 2013

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 02.04.2011
Bugatti 16C Galibier va fi prezentat publicului în 2013, urmând ca producţia acestuia să înceapă imediat ce uzina de la Molsheim va fi reutiliată.

Bugatti a primit undă verde din partea şefilor Volkswagen în ceea ce priveşte producţia lui 16C Galibier urmând ca acesta să fie lansat în 2013. Coupe-ul cu patru uşi al producătorului din Molsheim va dispune de un propulsor W16 de 8.0 litri care va oferi 800 de cai putere şi va putea rula atât cu benzină, cât şi cu carburant bio.

Producţia acestuia va debuta după ce fabrica din Molsheim va fi reutilată, iar preţul vehiculat pentru un astfel de exemplar este de 1 milion de euro. Această decizie a directorilor Volkswagen vine în urma presiunilor făcute de Wolfgang Duerheimer, noul CEO Bugatti.

În momentul în care va fi produs, 16C Galibier va fi cel mai rapid model cu patru uşi din lume. Un element diferit faţă de Veyron va fi utilizarea transmisiei automate cu opt trepte şi a unui convertor de cuplu în defavoarea transmisiei DSG de pe actualul supercar.

Via | Bloomberg

Comentarii (2)

  • ce pot sa urasc ineptiile de marketing preluate de jurnalistii de 2 lei i perpetuate intr-un manelism global

    "coupe cu 4 usi"
    5 5
  • Bugatii
    N-ai ce spune...super masina $uper
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru