Bugatti Galibier ar putea fi prezentat la Frankfurt în versiunea de serie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.06.2011
Versiunea de serie a lui Bugatti Galibier ar putea reprezenta succesorul lui Royale, iar debutul său va marca aniversarea de 85 de ani a lui Royale. Sunt şanse ca modelul de serie să debuteze la Frankfurt în septembrie.

Viitorul Bugatti Galibier va deveni succesorul spiritual al lui Royale şi ar putea debuta la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, anunţă olandezii de la Autoblog.nl. Conceptul care prefigurează modelul Galibier a debutat la Salonul Auto de la Geneva şi reprezintă prima berlină modernă de la Bugatti.Modelul Royale şi-a sărbătorit aniversarea de 80 de ani de la debut în 2007, când cinci din cele şase exemplare existente au defilat împreună la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Aniversarea de 85 de ani existenţă ai lui Royale ar putea fi făcută prin lansarea lui Galibier, spun sursele citate de olandezii de la Autoblog.nl.

Coupe-ul cu patru uşi al producătorului din Molsheim va dispune de un propulsor W16 de 8.0 litri care va oferi 800 de cai putere şi va putea rula atât cu benzină, cât şi cu carburant bio. În momentul în care va fi produs, 16C Galibier va fi cel mai rapid model cu patru uşi din lume. Un element diferit faţă de Veyron va fi utilizarea transmisiei automate cu opt trepte şi a unui convertor de cuplu în defavoarea transmisiei DSG de pe actualul supercar.

Bugatti intenţionând să dea naştere unei serii de 300 de exemplare, evaluate la un preţ destul de piperat: aproximativ 1.1 milioane de euro fiecare bucată. Noul Galibier ar urma să intre în producţie la aceeaşi uzină din Molsheim, după ce ultimul Veyron va ieşi de pe linia de asamblare, eveniment programat la sfârşitul lui 2012.

Via | Autoblog.nl

Comentarii (5)

  • fara competitie
    Ca miliardar al lumii, nu ma vad plimbandu-mi familia cu altceva decat cu un Galiber... asta pana ma trezesc
    12 2
  • Ursulica
    Tari francezii astia....stiu sa faca masini!!
    1 11
  • E frantuzeasca,ce-i drept,da' numa' ca apartine grupului VAG!
    11 0
  • :)
    Sunt curios cum o sa arate in versiune de serie.

    In orice caz,este o masina destul de interesanta. :) No comment.
    8 1
  • Galibier
    Panamera in totalitate ... bine nu ma mira... rau nu arata
    0 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru