Bugatti pregăteşte revoluţia: un supercar electric de 800 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.05.2010
Bugatti testează în prezent un tren de propulsie electric, compus din două motoare, capabile să dezvolte împreună 800 de cai putere şi 2200 de Nm.

După ce a demolat orgoliul celor mai puternici constructori auto prin lansarea celui mai rapid supercar de serie, Bugatti ţine morţiş să se afirme şi pe segmentul vehiculelor electrice. Ajutat în permanenţă de grupul Volkswagen, constructorul intenţionează să dea naştere în viitorul apropiat unui model electric la fel de revoluţionar ca Veyron.

Potrivit unor surse neoficiale, supercarul este deja în faza de testare, procesul de dezvoltare fiind pe ultima sută de metri. Pentru a nu atrage însă atenţia publicului, Bugatti testează noul tren de propulsie 100% ecologic sub caroseria unui Bentley Continental GT, strategie care i-a indus în eroare chiar şi pe fotografii spion. Potrivit unui pilot de teste, care a avut ocazia de a testa motoarele electrice Bugatti, acceleraţia este "absolut incredibilă".

Inginerii constructorului de nisă şi cei ai Volkswagen au colaborat pentru a da naştere unui tren de propulsie complet electric, care include doua propulsoare, fiecare capabil sa livreze 400 de cai putere şi un cuplu motor impresionant, de 1100 Nm.

Deşi nu este foarte clar dacă Bugatti va alege sa folosească tehnologia electrică pe un model complet nou sau pe actualul Veyron sau viitorul Galibier, bagajul de resurse, estimat la 800 de cai, va fi suficient pentru a face din orice vehicul un adevărat supercar.

Cele două motoare vor fi ţinute în viaţă de un ansamblu de baterii litiu-ion, despre care se spune momentan că nu vor fi capabile să facă faţă decât câteva minute, rulării la capacitate maximă.

Asta înseamnă că inginerii vor fi nevoiţi să găsească o soluţie pentru creşterea autonomiei.

Trenul de propulsie electric va fi expus cel mai probabil în cadrul unui salon programat anul acesta pentru a arăta publicului avansul tehnologic.

Ideea unui vehicul electric sportiv a fost subliniată discret de Franz Joseph Paefgen încă din toamna anului trecut la Frankfurt, când oficialul a condus la standul subsidiarului de lux un model electric, bazat pe Type 56 şi construit de Ettore Bugatti în doar şase exemplare.

via | autoexpress

Comentarii (10)

  • Ce fraieri sunt
    Ce fraieri sunt, au renuntat ei la motorul de pe E-Tron cu 4500 de Nm si 313 cai putere :))
    5 7
  • ..........
    ............
    ar fi excelent sa faca un electric
    5 2
  • Victor
    Bugatti
    „Ajutat in permanenta de grupul Volkswagen”..totusi Bugatti este VW este un brand al acestuia deci este impropriu sa spui k e ajutat de VW iar despre concept,acesta este viitorul.masini electrice ce se vor conduce singure fie ca ne place fie ca nu ne place:)
    1 4
  • ...si ce ziceau cei de la Honda despre aceste motoare?....
    3 1
  • oui !
    Mais oui ! Fabrique en France !
    3 1
  • Bugatti
    totusi, parca e prea multa putere. Pana la urma e o masina electrica. in plus cine naiba o sa mai cheltuie atatia bani (probabil ca o sa coste in jur de 2 mil Euro) in plina criza pe o masina aproape inutila.
    1 1
  • @qui qui
    fabrique en france de catre nemti. :p
    2 2
  • Unu-altu
    @bmw_cs
    Si totusi, daca era bmw umpleai pagina de elogii. Ipocrizia asta, bat-o vina.
    1 1
  • @Unu-altu
    in primul rand BMW nu scoate masini atat de puternice fiindca nu sunt nebuni si in al doilea rand nu ar fi costat mai mult de 500 000 de euro.
    dupa mine bugatti este o masina penibila de copii tampiti la care tot ce conteaza este puterea si cat timp ii ia sa ajunga la 100 km/h, in timp ce BMW este cu totul altceva.
    Deci nu e vorba de ipocrizie.
    1 1
  • Unu-altu
    @BMW_CS
    Eu acum am observat ca ai 13 ani.....da imi place ce spui:
    "dupa mine bugatti este o masina penibila de copii tampiti la care tot ce conteaza este puterea si cat timp ii ia sa ajunga la 100 km/h, in timp ce BMW este cu totul altceva."
    E frumos pe net, nu? Te mai baga si pe tine lumea-n seama, nu ca la scoala....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru