Bugatti Veyron 16.4 Centenaire, patru exemplare noi

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.04.2009
Bugatti a anuntat ca va prezenta la Concorso d'Eleganza Villa d'Este inca patru exemplare Centenaire, dedicate pilotilor care au facut istorie pentru brandul francez.

Pentru Salonul de la Geneva de anul acesta, Bugatti a pregatit o noua versiune speciala a modelului Veyron. De aceasta data a fost vorba si de o versiune comemorativa, in cinstea celor 100 de ani impliniti de companie. Supercarul, Veyron 16.4 Blue Centenaire va fi completat de alte patru exemplare comemorative, create in cinstea a patru mari nume din motorsport care au activat la volanul masinilor franceze.

Cele patru exemplare vor fi expuse saptamana aceasta in cadrul celebrului eveniment Concorso d'Eleganza Villa d'Este, care va avea avea loc in Italia, langa lacul Como. Fiecare exemplar al editiei de colectie va fi individualizat de portierele si bosajele cu finisaj din aluminiu, o vopsea speciala, etriere de culoare rosie, jante din aliaj cu un design nou, un volan redesenat si o alta grila frontala.

Cei patru piloti pe care Bugatti ii onoreaza cu editia speciala Centenaire sunt: Malcolm Campbell, care a castigat Grand Prix-ul Bologniei intr-un Bugatti T39A, Hermann zu Leiningen, care si-a adus o contributie importanta in castigarea Marelui Premiu al Cehoslovaciei in 1930 la volanul unui Bugatti T35B, Jean-Pierre Wimille, care a castigat o multime de curse pentru Bugatti, inclusiv Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1939, si Achile Varzi, care a debutat la Bugatti si apoi a plecat la Alfa Romeo.

via | WCF

Comentarii (2)

  • mda
    Francezii fac masini..........si frumoase si performante !
    0 0
  • cineva
    adevarat
    daca ii ajuta putin si nemtii fac de toate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru