Bugatti Veyron Grand Sport Wei Long: porţelan şi imprimeuri cu dragoni

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.04.2012
Supercarul decapotabil a fost personalizat de Bugatti pentru a onora Anul Dragonului în China. Veyron Grand Sport a primit inserţii din porţelan şi mai multe desene cu dragoni.

Esential

1.58 milioane de euro costă Bugatti Veyron Grand Sport Wei Long.

Bugatti a decis să celebreze Anul Dragonului în China cu o ediţie specială a modelului Veyron Grand Sport, varianta decapotabilă a supercarului celebru. Versiunea creată de subsidiarul VAG se numeşte Grand Sport Wei Long şi va fi produsă într-un singur exemplar.

Pentru a individualiza cât mai bine supercarul, cei de la Bugatti au ales o vopsea albă pentru caroserie şi o serie de inserţii din porţelan, aplicate de celebrul producător german cu tradiţie, Königliche Porzellan-Manufatur.

Bugatti şi specialiştii în aplicarea porţelanului nu sunt la prima colaborare de acest gen. În toamna anului trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, Bugatti a expus versiunea Veyron L’Or Blanc, personalizată tot cu ajutorul porţelanului german.

De pe exemplarul expus la Beijing nu lipsesc nici desenele dedicate Anului Dragonului, simbolul fiind inserat şi la nivelul jantelor. Lista modificărilor continuă şi la interior, unde exclusivismul atinge cote maxime. Bugatti oferă tuturor o lecţie de personalizare, aplicând simbolurile dragonului şi elemente de porţelan prin zone cheie ale habitaclului.

Toate aceste modificări de ordin estetic aduse decapotabilei de 1001 cai putere, precum şi exclusivismul sugerat de existenţa unui singur exemplar, au făcut ca preţul final perceput de Bugatti să ajungă la 1.58 milioane de euro. 

via l autoblog

Comentarii (1)

  • superb
    dar, din cate cunosc, are 1250 cp, si nu 1001 cp
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru