C-Buggy, viitoarea fata a lui C3

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 15.05.2006
Citroen C3 ramane una din cele mai interesante creatii ale francezilor. Pana la lansarea unei noi generatii, constructorul din hexagon lanseaza la Madrid conceptul C-Buggy, ale carui elemente ne dau indicii asupra viitoarei generatii a lui C3.

Este clar: francezii de la Citroen au decis sa adopte o strategie inedita in privinta conceptelor pe care le prezinta la saloanele auto. Mai exact, constructorul din Hexagon a hotarat sa evite lansarea conceptelor inedite in cadrul marilor intalniri ale industriei auto (Geneva, Frankfurt, Detroit, Paris) si sa abordeze unele saloane mai “umane” in care sa-si etaleze experimentele tehnice si estetice.

Asa s-a intamplat in cazul lui C-Airplay (prezentat la Bologna 2005) si asa stau lucrurile si in cazul noului C-Buggy, care va face ochi la Salonul Auto de la Madrid, care se va deschide in capitala Spaniei intre 25 mai si 4 iunie. Mai exista insa un motiv pentru care francezii s-au orientat catre salonul iberic: Citroen este pozitionat excelent pe piata din Spania, fiind primii intre marcile de import, cu 213.000 de exemplare vandute in 2005.

Noul C-Buggy nu reprezinta un concept care sa prefigureze un model de serie independent, conceptul Citroen urmand sa imprumute unele idei de design viitoarei generatii ale modelului C3.

Pe langa conceptul C-Buggy, Citroen va prezenta la Madrid o noua cutie de viteze manuala cu sase trepte pentru C4 dar si un motor HDi FAP de 173 de cai putere care va echipa modelul C5.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru