Cadillac a prezentat noul CTS Sport Wagon

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 15.08.2008
Americanii de la Cadillac isi largesc gama modelului CTS cu noua versiune Sport Wagon, precum si cu noul turbo-diesel.

Cadillac a dezvaluit in aceasta saptamana la Concursul de Eleganta Pebble Beach din California noul CTS Sport Wagon. Noua versiune a lui Cadillac CTS va fi disponibila in showroom-uri alaturi de Sedan incepand cu prima jumatate a anului viitor, dupa ce va fi prezentata oficial in noiembrie la Los Angeles.

De asemenea, odata cu lansarea noului Cadillac CTS Sport Wagon, producatorul american va introduce in gama de motoare o unitate nou V6 turbo-diesel de 2.9 litri. Noul propulsor dispune de doua axe cu came si implicit patru supape pe cilindru, permitandu-i sa dezvolte 250 CP si un cuplu maxim de 550 Nm. Consumul mediu preconizat de oficialii GM pentru noul CTS Sport Wagon cu motorizare diesel este de 9.0 litri/100 km.

Bineinteles ca producatorul american va pune la dispozitia cumparatorilor si vechea unitate de propulsie pe benzina care este regasita pe versiunea sedan. Ambele motorizari vor putea fi echipate cu transmisie manuala Aisin cu sase trepte sau cu o unitate automata Hydra-Matic 6L50 cu sase rapoarte si control electronic.

Noul Cadillac CTS Sport Wagon va putea fi dotat optional si cu tractiune integrala. Volumul portbagajului noului wagon american este de 708 litri cu posibilitatea de se extinde pana la 1.642 litri cu bancheta din spate rabatata. Lungime exterioara este, in mod surprinzator, cu 7 mm mai scurta decat ca a sedanului, desi ampatamentul are aceeasi valoarea de 2.880 mm.

Via | Motor Authority

Comentarii (2)

  • nebunu
    aha...mm
    intr-adevar un break frumos.....
    0 0
  • zarnesteanu
    Superba
    Americanii au stiut intotdeauna ce inseamna design. Bravo lor. Clasa, eleganta si stil.
    Pe ce piete e oferit motorul diesel? Doar Europa?

    Hat off Caddy :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru