Cadillac Aera Concept, sportiva viitorului în viziunea americanilor

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.11.2010
Cadillac va expune în cadrul Concursului de design de la Los Angeles conceptul Aera, care se vrea a fi o sportivă cu patru locuri şi motor pe bază de aer comprimat.

Esential

1600 de kilometri este autonomia garantată de motorul pe bază de aer comprimat.

Propunerea Cadillac pentru concursul de design al Salonului Auto de la Frankfurt de anul acesta se numeşte Aera Concept, şi se vrea a fi un model sportiv, cu patru locuri, ce nu cântăreşte mai mult de 454 de kilograme, regula impusă de organizatori pentru participare.

Asemeni celorlalte concepte înscrise în concurs, Cadillac Aero va fi echipat cu un sistem de propulsie bazat pe aer comprimat, mult mai uşor decât alternativele de motorizare convenţionale. Botezat Pneumatic Drive System (PDS), motorul foloseşte o presiune de comprimare a aerului de 10.000 psi, echivalentul a 690 de bari, fiind capabil să garanteze o autonomie de 1600 de kilometri.

Propulsorul este cuplat la un sistem de tracţiune integrală All-In-One (AIO), capabil să distribuie resurse similare fiecărei roţi. Nu lipsesc suspensiile individuale, nici sistemul V2V, care asigură comunicare între maşini de acelaşi tip, şi nici platforma wireless care elimină mare parte din componentele electrice.

Conturat de studioul de design Centro Stile al părintelui General Motors, sub atenţia lui Frank Saucedo, prototipul a fost conceput dintr-o singură componentă, capabilă să ofere astfel o celulă de siguranţă foarte stabilă, similară cu propunerile lansate de NASA pentru al său Mars Rover.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru