Cadillac STS-V: intre lux si supersport

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.04.2007
Cadillac a prezentat astazi versiunea supraalimentata V a lui STS. Pentru iubitorii stilului simplist Cadillac, noua versiune e aur.

Ultima stire dinspre cei de la Cadillac a venit acum cateva luni, cand va anuntam ca producatorul din grupul GM va scoate un model de lux. Intre timp, topurile americane de toate felurile a ridicat modelele Cadillac in ochii publicului (vezi Cele mai furate masini de lux, Cele mai sexy 10 masini ale lumii sau Topul primelor 10 masini preferate de femei). Americanii intra insa abrupt din nou in centrul atentiei prin prezentarea versiunii STS-V, supersportiva derivata din sedanul STS.

Cifrele sale sunt extrem de interesante: STS vine cu 476 de cai sub capota, dezvoltati de un V8 supraalimentat de 4.4 litri. Puterea maxima este atinsa la 6400 rpm. Cifrele cuplului urca si ele: 610 Nm la 3800 rpm, 90 de procente din aceasta valoare fiind disponibile intre 2200 si 6000 de rotatii. Si pentru a incheia in glorie episodul "cifre", va spunem ca STS-V are nevoie de 5 secunde pentru 0-100 km/h si ajunge la 270 km/h.

Iata despre ce vorbim la exterior: pneuri de dimensiuni majorate (255/47R18 pe fata si 275/40R19 pe spate), frane Brembo, suspensii active pe fluid magnetic (Magnetic Ride Control) care actioneaza in functie de modul de pilotaj si de conditiile de drum, grila de tip fagure cu logo-ul Cadillac inclus in oferta, teava dubla de esapament si spoiler fata cu prize de aer care au rolul de a strange curentul de racire a franelor.

Comentarii (2)

  • ...
    oare se da un hamburgher bonus daca cumperi masina asta? ar fi interesanta oferta cel putin asa ar avea comenzi
    0 0
  • AndreiRN
    Muscle Cars
    Sa tot alegi unul si sa te asezi la liniute cu ..... BMW, MBZ, Ferrari, .....
    Performanta se vinde si confortul este atractiv.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru