Camerele radar, contestate in Anglia, Franta si SUA

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.03.2009
Plangerile impotriva camerelor radar se inmultesc: acestea trimit amenzi pentru viteza unor masini parcate sau pentru ca soferul a depasit limita intr-o zona in care nu e cazul.

Camerele foto ale radarelor fixe nu le fac probleme doar romanilor prin faptul ca se inmultesc extrem de repede si fara logica, ci si soferilor din tarile ceva mai civilizate decat a noastra.

O britanica a primit acasa o amenda pentru ca a rulat cu 37 de mile pe ora (60 km/h) intr-o zona in care limita era de 30 mph (aproximativ 50 km/h). Deoarece nu si-a recunoscut fapta, ora la care fusese surprinsa de radar fiind una nocturna, Emily Davies a cerut sa vada fotografia care atesta ilegalitatea. Dupa serii intregi de parlamentari cu politia localai si dupa amenintari cu un proces, englezoaica de 19 ani a primit niste fotografii in care masina sa, un Fiat Punto, fusese intr-adevar fotografiata, dar... parcata in curtea casei sale. Explicatia e simpla si tine de o defectiune a camerei: camera amplasata pe strada casei in care locuieste Emily este asezata tot timpul spre curtea sa, iar in acea noapte s-a declansat accidental, fotografiindu-i masina.

"In prima faza, cand am contestat amenda, mi s-a spus ca nu exista nicio posibilitate sa fi fost o greseala.

Evident, in acest caz a fost vorba chiar de asa ceva. Si nu e corect. Daca mi s-a intamplat mie, e probabil sa li se intample si altora. E o pierdere de timp si de bani, asa ca lucrurile trebuie schimbate", a declarat englezoaica dupa ce politia a acceptat sa ii stearga amenda.

Exact aceeasi situatie a facut-o pe frantuzoaica Delphine Joulbert sa primeasca trei amenzi in care masina sa era fotografiata in timp ce se afla parcata in fata casei. "De fiecare data trebuie sa ma justific scriind cereri catre politia locala", spune femeia.

In Statele Unite, problemele sunt de alta natura. O serie de camere radar amplasate in North Valley au trimis amenzi pe banda rulanta unor soferi care rulasera cu 66-67 mph intr-o zona in care limita era de 55 mph. Problema e ca, in foarte multe cazuri, semnul care indica inceputul zonei cu limitare de viteza se afla imediat dupa camera radar. "Pana acum, niciunul dintre soferii in cauza nu a fost gasit responsabil", afirma un judecator american.

via | Le Figaro | Daily Mail

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru