Carlos Ghosn: "2010 va fi un an record pentru piaţa auto"

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.07.2010
Şeful Alianţei Renault-Nissan consideră că anul 2010 va fi un an record pentru industria auto, indiferent ce se va întâmpla. Ghosn consideră că scăderea pieţei din Europa va fi compensată de succesul pieţelor emergente.

Esential

600 de milioane de dolari va investi Nissan în fabricile sale din Mexic.

Şeful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, şi-a exprimat încrederea în ceea ce priveşte modul în care va evolua piaţa auto în 2010. În cadrul unei vizite în Mexic, unde Nissan are două fabrici, Carlos Ghosn a declarat că nu are nicio îndoială că 2010 va fi un an record pentru industria auto, indiferent ce s-ar întâmpla. Astfel, piaţa auto din China, Brazilia şi alte pieţe emergente evoluează rapid, în timp ce Europa tinde să scadă semnificativ în decursul acestui an. Aşadar, constructorii de automobile ar putea avea un an record pe unele pieţe în materie de vânzări, dar şi o scădere record pe alte pieţe pe care aveau succes până acum.

Carlos Ghosn consideră că Europa trece printr-o perioadă dificilă şi că SUA a trecut deja peste colapsul de acum doi ani. Piaţa auto din Statele Unite ale Americii se recuperează bine după estimările lui Carlos Ghosn. Cu toate acestea, estimările celor de la Nissan privind piaţa auto din Europa au fost schimbate cu o prognoză mai favorabilă după rezultatele bune din prima jumătate a lui 2010.

Astfel, în timp ce prevesteau o scădere de 10% a pieţei auto europene, cei de la Nissan consideră că piaţa auto din Europa va înregistra un declin de numai 7-9% la sfârşitul acestui an. Cei de la Nissan sunt optimisti privind evoluţia pieţei din Europa, mai ales dacă luăm în vedere faptul că ne apropiem de toamna acestui an şi de momentul în care programele de înnoire ale parcurilor auto de pe unele pieţe aniversează un an de la terminarea fondurilor. La acea vreme, terminarea fondurilor reprezenta o scădere directă a vânzărilor de la o lună la alta, dar în 2010 aceasta va reprezenta o scădere mai mică a pieţei auto din Europa, dacă nu chiar păstrarea acesteia la acelaşi nivel.

Cei de la Nissan au fost nevoiţi să stopeze temporar producţia la patru fabrici din Japonia şi la două fabrici din Statele Unite ale Americii deoarece un furnizor nu a putut să-şi respecte termenii contractuali în privinţa unor microcipuri pentru unitatea ECU a motorului. Carlos Ghosn este optimist şi consideră că situaţia se va rezolva în scurtă vreme fără probleme şi i-a asigurat pe mexicani că fabricile din Cuernavaca şi Aguascalientes nu sunt afectate de această problemă.

Constructorul nipon de automobile intenţionează să facă o investiţie de 600 de milioane de dolari în fabricile sale din Mexic, unde vrea să producă viitorul său model compact global, dar şi un sedan cu patru uşi şi un SUV cu cinci uşi.

Via | Marketwatch

Comentarii (1)

  • nicu c.
    alta strategie, alt presedinte
    Asta inseamna sa ai o strategie se vede ca e unul din sefii implicati in probleme la modul serios,As vrea sa fie presedintele Romaniei;) :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru