Carlos Ghosn a fost reales in functia de presedinte al Renault-Nissan

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.05.2010
Carlos Ghosn a obtinut un nou mandat de patru ani la conducerea concernului Renault-Nissan. Brazilianul este seful aliantei franco-nipone din 2005 si a reusit sa faca minuni cu cele doua marci.

Brazilianul Carlos Ghosn a fost reales in functia de presedinte si CEO al Aliantei Renault-Nissan. Noul mandat al acestuia va avea patru ani si a fost votat in cadrul Intalnirii Generale Anuale, organizata in 30 aprilie 2010. Ghosn este la sefia acestui grup inca din 2005, dar brazilianul face parte din conducerea acestui consortiu inca din 2002.

Carlos Ghosn este cunoscut pentru masurile drastice de reducere a costurilor din Grupul Renault-Nissan. Chibzuinta de care a dat dovada in ultimii ani a adus Alianta Renault-Nissan pe linia de plutire si viitorul acesteia este asigurat daca planurile lui Ghosn vor da roade. Sub conducerea sa, echipele de ingineri au creat modele precum Nissan GT-R, Nissan Leaf, Renault Fluence Z.E. si alte creatii similiare. Alianta Renault-Nissan are si un parteneriat proaspat cu cei de la Daimler, care implica colaborarea pentru dezvoltarea vehiculelor mici si va reduce costurile celor doua parti cu aproximativ 4 miliarde de euro in urmatorii cinci ani.

In cadrul acestei intalniri au fost prezenti Marc ladreit de Lacharriere – seful executivului de la Fimalac, Franck Riboud – seful executivului Grupului Danone si Hiroto Saikawa – vicepresedintele executiv al departamentului de achizitii al Nissan Motor Company.

Mandatele acestora in consiliul administrativ au fost si ele extinse pentru urmatorii patru ani, alaturi de mandatul lui Pascale Sourisse – seful comitetului executiv de la Thales si vicepresedintele diviziei land and Joint Systems, dar si al lui Bernanrd Delpit – seful departamentului financiar al Grupului La Poste.

Via | Renault-Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru