Carlos Ghosn: "Infiniti are capacitatea să construiască un model bazat pe GT-R"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.08.2011
Carlos Ghosn, şeful Alianţei Renault-Nissan, a declarat că Infiniti ar putea oricând să dezvolte un model de performanţă bazat pe GT-R, dar că nu există în plan un asemenea model.

Celebrul concept Infiniti Essence ar putea avea o şansă la producţie dacă japonezii ar dori acest lucru, arată o declaraţie a lui Carlos Ghosn. Mai precis, şeful Alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a precizat faptul că Infiniti ar putea să construiască propria sa versiune a lui Nissan GT-R. Platforma superca-ului de la Nissan ar urma să fie folosită de un model extrem de performant din gama Infiniti, dacă acesta va ajunge în producţie.

"În cazul în care mă întrebaţi dacă vom construi un model bazat pe Nissan GT-R, aş spune nu, nu prea cred. Dacă m-aţi întreba dacă am putea să construim un model bazat pe GT-R, aş spune da. Cred că trebuie să mergem pas cu pas. Am poziţionat modelul FX, modelul M, modelul G şi avem şi QX în Statele Unite Ale Americii, un model de succes pe piaţa respectivă. Îl avem şi pe EX, avem şi un model electric şi avem şi un model mai mic decât G care va debuta pe segmentul compact. Ideea unui Infiniti pe platformă de GT-R nu este rea, tehnologia este aici, platforma este aici.

Nissan GT-R este un model excepţioanl. Însă, un Infiniti bazat pe GT-R nu este nici măcar în stadiul de proiect, dar nu vreau să vă las impresia că nu vom face asta niciodată, deşi nu va fi lansat în următorii trei ani. ", a declarat Carlos Ghosn în cadrul unui interviu pentru cei de la Car Magazine.

Carlos Ghosn a subliniat faptul că toate tehnologiile oferite în gama Nissan sunt disponibile şi pentru modelele Infiniti şi că ideea utilizării unei platforme de Nissan sub o caroserie de Infiniti este fezabilă. În stilul caracteristic preşedinţilor de companii, Ghosn a lăsat loc ”de manevră” în răspunsul său, permiţând speculaţiile referitoare la un asemenea model, fără a elimina prosibilitatea transformării proiectului în realitate.

Via | CarMagazine.co.uk

Comentarii (6)

  • Din ciclul:
    As putea sa curat buruiana din curte si sa arate totul bine pentru ca am cele mai bune scule la dispozitie si timp berechet, dar nu am chef.

    Pentru ca sunt lenes si ma multumesc cu putin.

    P.S. un model Infiniti bazat pe GTR ar fi o adevarata lovitura pe piata supercarurilor, din pacate vom fi privati de asa ceva.
    Nu ma dau eu mai destept decat cei de la RN dar cred ca au cu ce sa atace concurenta pe diferite planuri si totusi nu o fac.
    7 3
  • infiniti
    daca dezvolta un infiniti gt-r ar fi ceva de domeniul luxului. dar gt-r vine cu un motor mic, ori la lafaiala alora cu luxul suprem unde snobismul e la el acasa, ar trebui sa foloseasca un v8.
    anyway...vom trai si vom vedea
    1 1
  • @gjd
    au cu ce... dar infiniti e o marca noua, pozitionata altfel... cred ca trebuie sa treaca ceva timp pana cand ei pot scoate aceasta masina. sunt convins ca daca ar exista posibilitatea ca ei sa scoata profit din chestia asta, ar fi fost facuta deja!
    6 2
  • Respect Nissan
    Asta inseamna sa tii la brand si sa ai personalitate, nu pe toti ii cheama VAG.
    3 5
  • viitor stralucit
    Oamenii astia o sa ajunga sus tare de tot. Nissan are o gama de masini de teren/crossovere foarte competenta si niste masini sport ce baga frica in greii segmentului. Si sa nu uitam ca au cea mai tare masina electrica pentru cetatenii de rand ( din punctul meu de vedere ).
    5 2
  • @gjd
    Sebi??..Iar bati campii??
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru