Ce masini au miliardarii din industria computerelor?

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 05.06.2007
Automarket va prezinta ce masini au cei mai cunoscuti oameni din industria computerelor si a internetului.

Desi sunt cunoscuti pentru sisteme software sau hardware si pentru faptul ca au reusit in cateva decenii sa schimbe mersul istoriei, miliardarii din industria computerelor nu pot sta departe de masini.

Iata ce masini prefera cativa dintre miliardarii acestei industrii!

Incepem, bine inteles, cu Bill Gates. Detinatorul Microsoft si cel mai bogat om al planetei este un mare fan Porsche. Masina pe care o conduce este un Porsche 911 convertible din 1999. De asemenea, in garajul lui Bill Gates se mai gaseste modelul Porsche 959 Coupe, din 1988 si este unul dintre cele 230 de exemplare fabricate. Cel mai ciudat lucru este ca in ciuda faptului ca Porsche 959 nu mai indeplineste normele de siguranta pentru sosea, Bill Gates poate sa-si conduca aceasta bijuterie pe drumurile publice, in urma unei legi federale date de Bill Clinton, care ii permita magnatului sa faca acest lucru.

Se pare ca Porsche este o masina destinata unui "computer geek". Astfel, Michael Dell, magnatul din spatele producatorului de computere Dell, conduce un Porsche Boxster din 2004.

Modelul cu doua locuri si sase cilindri este lasat in garaj atunci cand vremea nu este prietenoasa si este inlocuit cu un Hummer H2, dotat cu o serie de functii multimedia chiar si in varianta standard.

Urmatorul pe lista noastra este Larry Ellison, omul denumit „Mr. Oracle”, care este un iubitor al luxului si al performantei. Ellison conduce un Bentley Continental Flying Spur, un sedan spatios dotat cu un motor W12.

Dar sa revenim la Microsoft. Un alt miliardar al companiei, Steven Ballmer, este patriot inrait in materie de masini si conduce un Lincoln Continental din 1998.

Poate numele lui Chris Pirillo nu va spune nimic, dar el este un antrepenor in industria internetului, autor de carti tehnice si fosta gazda a unui show de televiziune. El s-a declarat dependent de software si hardware si de Acura TSX. Modelul diviziei de lux de la Honda este dotat cu cele mai diverse si sofisticate functii mutimedia.

Nu doar masinile scumpe sau cu performante ridicate sunt preferate de celebritatile din topul nostru.

Spre exemplu, David Pogue unul dintre cel mai mari jurnalisti specializati in tehnologie si corespondent CBS, are ca masina preferata o Toyota Prius. Chiar daca este un model lipsit de performante sportive, Prius este mai mult decat special prin faptul ca este un model hibrid care a inregistrat un succes extraordinar.

In sfarsit a venit timpul sa tragem linie finala, dar nu inainte sa amintim de masina CEO-ului de la Apple, Steve Jobs. Steve Jobs este si actionarul majoritar la Disney si seful consiliului de administratie de la Pixar Animation Studios. Destule motive ca Mercedes AMG-ul pe care-l conduce sa nu aiba placute de inmatriculare.

Comentarii (23)

  • !!!
    ma declar fan Chris Pirillo , nu il cunosc dar daca conduce un Acura TSX e geniu
    0 0
  • RULES
    Steve Jobs este nu doar un om extraordinar ci mai are si gusturi deosebite la masini. El va ramane unul dintre idolii mei, iar alegerea sa in materie de auto nu face decat sa confirme ca mi-am ales bine modelul.
    0 0
  • pharao
    porssche gates
    nu ma declar un fan Bill Gates, dar daca si-a akizitionat unul din cele 230 de capodopere tehnice Porsche 959, care atingeau in 1985, cand au iesit pe piata, fara prea multa electronica, viteza de 339 km/h, ma mai gandesc.... :)
    se pare ca stie ceva despre arta industrie auto...
    0 0
  • ~!~ THE TEXAN ~!~
    STEVE JOBS E SEFU LOR =)) ...
    Cu v12'le de origine AMG .... are asa mult cuplu ca poa sa le traga in sir indian =)) .... sa nu mai vorbim ca si cand bagi a 7-a la 240 -250 da cu scartz =)) ... texas style ....
    0 0
  • noname00
    959 ....
    Una din cele mai bune masini fabricate de Porsche ... se poate compara doar cu Ferrari F40.
    Nu imi place Prius-ul.
    0 0
  • bbbobbbo
    amg vs 959
    pt ~!~ THE TEXAN ~!~
    esti sigur? da un search pe google si vezi ce masina e porsche 959, care, vb cuiva mai sus, in 1985 cand a aparut, nu stiu ce masini se puteau tine langa el, si in cazul versiunii RACE, la cele 3.5 secunde pt 100, nici astazi sincer nush cate se pot tine lg el :)
    0 0
  • Brigada de Ortografie
    W12????
    scuza-ma io sunt cam neavizat, exista motor W12, adica dublu v 12??? :))
    0 0
  • pentru brigada
    da exista motor W12.
    0 0
  • lucian relea
    porsche
    imi place Bill Gates si il respect ca dealtfel si atitudinea lui fata de Porsche...
    0 0
  • CE CHITROSI!!
    CE INSEAMNA SA FI MAGNAT SI SA NU ITI IEI SI U O MASINA DE PESTE 500.000 DE EURO(UN SLR)CEVA DE GENU.SUNT TOTI CHITROSI!!!
    0 0
  • ala_micu
    hmm
    nu intleg CUM daca au miliarde conduc numai masini "obisnuite"? (in afara de 959) Ceva clasice? Un Bugatii, Rolls, Ferrari, Lambo ceva? Editii limitate chiar nimic? De ce nu precizati ce AMG conduce tipu cu merele? ca doar nu e totuna daca e SLK 55 AMG sau S/SL/CL 65 AMG... In afara de Gates mi se pare ca restu nu prea stiu ce e aia o "masina".
    0 0
  • Toyota Prius e un kkt
    Deci prius e un kkt...mie nu-mi place deloc:|
    0 0
  • nasol
    Cu exceptia lui Steve Jobs care are un Mercedes SL 55 AMG sau 65 AMG, restul masinilor sunt putin mai mult decat obisnuite. La banii lor si-ar fi putut lua ceva mai de fitze.
    0 0
  • masacru
    Ahaa, uite un om deshtept(Chris Pirillo)!
    0 0
  • cristi arad
    naspa
    chiar daca ei conduc porshe tot in 4 scinduri se duc.....asa ca .....nu ma impresioneaza deloc masinile lor..tot cu ligura maninca si ei .....
    0 0
  • Padre Joseph
    ...
    Daca esti lider ai obligatii fata de cei care te considera un exemplu de urmat, astfel eu consider ca singurul care merita sa fie elogiat dintre aceste personaje este, David Pogue.
    0 0
  • Steven Ballmer
    sunt fan Steven Ballmer..aia da masina :x
    0 0
  • Observatorul
    Lipsa de subiecte?
    Deja din 2 in 2 luni apare aceasta stire. Am mai citit-o si anul trecut de cateva ori. Chiar va place sa va repetati ca un ecou? Ati mai verificat situatia "de pe teren"? Poate si-au mai schimbat unii masinile, de cati ani tot repetati aceasta stire...
    0 0
  • costinescu
    masini normale
    vedeti, astia care au atatia bani au mai putine basini in cap dacat burtosii din roamania cu masini de sute de mii chiar meleoane de euro. in afara de bentley continentalul ala nu cred ca mai e vre-una care sa depaseasca 150.000 de dolari.
    0 0
  • AudiRules
    ...
    Asta inseamna sa ai bun simt. Aici nu e vorba de 'chitros', e ceva mai mult. E un lucru pe care majoritatea balcanicilor nu-l vor intelege niciodata. Astia sunt relaxati chiar daca au mormane de bani...nu inseamna nimic pt ei. Am vazut romanashu' de mai sus...masini de fite. Boss, astia n-au timp de fite, sunt mult prea ocupati si preocupati de altceva decat de fite. Hai noroc. Respect Bill! Mai are si un Volvo XC90 editie limitata. De fapt a fost un prototip care costa un milion de $ la vremea aia...plin de tehnologie. Ulterior Volvo a mai construit 24 de exemplare. Deci au si masini scumpe:)
    0 0
  • Lucian
    cenzura
    As vrea sa stiu de ce mi s-a sters postul in care scriam ca acest articol este copiat in cel mai prost gust, de pe site-ul "http://www.automotoportal.com/article/what-cars-do-famous-geeks-drive"
    0 0
  • costin
    da cu bicicleta...
    ...nu merge nici-unul?
    0 0
  • dandin
    sl 55 amg
    baieti , eu ma plimb cu un SL 55 AMG si nu sunt Bill Gates...care e problema??? daca e vorba de masini...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru