Cel mai puternic Viper de fabrica: SRT10 ACR

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.11.2007
Dodge a dezvaluit in premiera primele informatii despre cel mai puternic Viper de fabrica: SRT10 ACR.

Esential

30.4 metri ii trebuie Viper-ului SRT10 ACR sa opreasca de la 100 la 0 km/h.
305 km/h este viteza maxima a supercarului american.
600 de cai putere se ascund sub capota lui Viper SRT10 ACR.

Piata supercarurilor se imbogateste cu inca un membru, de aceasta data de peste Ocean. Dodge a dezvaluit in premiera mondiala, cu numai cateva zile inaintea debutului oficial la Salonul Auto de la Los Angeles, cel mai rapid Viper de fabrica.

Botezat Viper ACR, noul supercar imprumuta propulsorul V10 de 8.4 litri de la vechea versiune de performanta SRT10 insa rupe tiparele multumita tuningului de fabrica si a masei scazute. Desi puterea a ramas aceeasi, 600 de cai putere si 760 Nm, masa a scazut. Inginerii au scapat de 18 kilograme la interior prin inlocuirea difuzoarelor din usi cu panouri din fibra de carbon si prin renuntarea la covorase si alte accesorii.

Cei 600 de cai sunt transmisi puntii spate prin intermediul unei cutii manuale TR6060 iar controlul este mentinut de un diferential GKN ViscoLok. Un alt element care individualizeaza ACR de vechiul SRT10 este modificarea suspensiei, care a imprumutat elemente sportive de la KW Suspension. Apasarea aerodinamica a noului supercar scade pana la 455 kg la 241 de km/h multumita unei bari frontale de stabilizare.

Sistemul de franare a fost si el imbunatatit prin adaugarea unor etriere Brembo care scad masa masinii cu inca 27 de kilograme. Multumita noilor modificari, Viper ACR opreste de la 100 la 0 km/h in 30.4 metri.

Vechiul SRT10 se putea lauda cu o accelerare de la 0 la 100 km/h in 4 secunde, insa multumita noilor modificari, ACR va obtine performante mai bune la acest capitol. Viteza maxima este de 305 km/h iar forta de accelerare laterala este de 1.5g.

Pretul de pornire nu a fost inca dat publicitatii, insa este de asteptat ca in Statele Unite, supercarul sa porneasca de la 100.000 de dolari.

Comentarii (11)

  • ~!~ THE TEXAN ~!~
    BUMBA !!!
    BAT PARIU CA NISSAN SKYLINE R35 II DA MUCU LA JUMA DIN BANI ;)
    0 0
  • deminij
    crezi tu ca skyline o sa ajunga sub 80 mii parai?
    0 0
  • AndreiRN
    Frumoasa bestia
    O besti pe 4 roti care intoarce capetele cand apare pe carosabil. Nu e o masina practica dar .... care sportiva este.
    Cat despre Skyline ..... moare motorul la 50000km spun statisticile pe cand acest monstru va functiona si la 400000.
    0 0
  • noname00
    Prefer vechiul GTS. Arata mult mai bine. Daca as avea suficienti bani i-as monta motor, cutie de viteze si suspensie de la modelul prezentat ma sus.
    0 0
  • Double C
    rubbish
    la motorul ala de 8.4 trebuia sa scoata peste 700 CP cel putin...si ii clar ca ii o masina de sport americana stie numai in linie dreapta pe circuit isi da duhul in comparatie cu concurenta europeana si japoneza(daca o fi)
    0 0
  • dar acum cu 18 KG mai putin va consuma 60l/100 Km fata de 65l/100 km :))
    0 0
  • mai au mult d munca americani ca sa ajunga japonezi si fatza de europeni ce sa mai zic scot din 8.4 litri 600 de cai iar porsche stoarce dintr-un 3.8 480cp de pe turbo...care baga suta in 3.7 si maxima 320....
    0 0
  • Bogdan
    Porsche
    Sunt foarte de acord cu "x". Nu cred ca e careva care sa bata Porsche la raportul intre capacitatea motorului si performante. Cu atat mai putin americanii :)).
    0 0
  • pharao
    tot Porsche
    comentariul ar trebui sa fie despre Viper, dar nu pot sa ader la cele spuse de Bogdan Si "X" mai sus.
    cand auzi de 8.4 litri + perfomantele aferente, nu poti sa nu te gandesti la ce scoate Porsche dintr-o cilindree cu muult mai mica si cu un consum extraordinar pt performantele pe care le ofera, ca sa nu mai amintim de fiabilitate!
    Asa ca Viper-ul nu face decat sa arate prin contrast, ce inseamna tehnica si atentia acordata detaliului.
    Vive la Porsche! :)
    0 0
  • pharao
    rectificare
    am vrut sa spun ca nu pot, decat sa ader la cele spuse de Bogdan si "X".
    sorry!
    0 0
  • CL77RYU
    Porche 911 vs Dodge Viper
    pe 1000 de metri am cam fluierat pe langa Porche...parerea mea ca avea vre-o suta de metrii in urma...asa ca...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru