Cercetatorii germani vor sa scoata hidrogen din alge

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 19.12.2009
Cercetatorii din cadrul Institutului de Tehnologie Karlsruhe lucreaza la un program botezat HydroMicPro, prin intermediul caruia vor produce hidrogen cu ajutorul algelor.

Oamenii de stiinta din cadrul Institutului de Tehnologie Karlsruhe (KIT) lucreaza impreuna cu opt parteneri la un proiect pentru dezvoltarea unei metode de producerea a hidrogenului din microalge. Proiectul poarta denumirea HydroMicPro si este condus de profesorul Clemens Posten.

Acest studiu a fost sprijinit de Ministerului german al Educatiei si Cercetarii, care a oferit 2.1 milioane de euro pentru urmatorii trei ani. In proiect vor fi implicate Universitatea din Bielefeld, Institutul pentru fiziologia plantelor moleculare Max Planck, Universitatea din Potsdam, IGV GmbH, Ehrfeld Mikrotechnik BTS GmbH si OHB-System.

Proiectul HydroMicPro este axat pe dezvoltarea unui proces de productie eficientizat si accesibil cu ajutorul biologiei si a tehnologiei. Acesta a fost conceput pentru a crea premisele producerii unei cantitati mari de hidrogen”, a declarat Clemens Posten. Proiectul are ca scop realizarea unui cost de 25 de euro pentru fiecare metru patrat de teren cultivat cu alge.

Oamenii de stiinta si cu cei din industrie vor avea de cercetat teme precum separarea gazelor cu ajutorul unei membrane, tehnologii biologice de detectare a oxigenului celular si optimizarea biotehnologiei algelor. Pentru ca aceste teste sa fie valide, oamenii de stiinta vor aplica aceasta metoda in industria aerospatiala.

Grupul de cercetatori de la KIT vor fi responsabili pentru dezvoltarea unui reactor biologic care sa produca hidrogen.

Acesta va lucra in doua etape. In timpul primei etape reactorul va avea ca scop realizarea unei cantitati mari de masa biologica, iar in stadiul final utilajul va trebui sa creeze hidrogenul.

via | greencarcongress

Comentarii (1)

  • prudentul
    propunere
    Să-şi facă reactorul pe litoralul nostru, vor avea materie primă din belşug.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru