Chevrolet Impala - noua generaţie renaşte cu un design contemporan

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 04.04.2012
Chevrolet a adus la Salonul Auto de la New York noua generaţie a lui Impala. Modelul este în Top 10 la vânzări în Statele Unite ale Americii, iar noua generaţie prezintă viitoarea identitate estetică a mărcii.

Chevrolet Impala a primit o nouă generaţie la şapte ani de la debutul versiunii precedente. Noua generaţie a debutat la Salonul Auto de la New York, iar vestea ar fi fost neinteresantă pentru europeni din moment ce vorbim despre un model destinat pieţei americane, dar noul Impala ar putea să le trimită altceva clienţilor din Europa – designul. Cei de la Chevrolet i-au aplicat lui Impala "faţa" lui Traverse facelift, iar oficialii mărcii lasă de înţeles faptul că acest model reprezintă viitoarea parte frontală a tuturor modelelelor care vor fi lansate în gama Chevrolet. Aspectul acestui model ar putea influenţa viitoarele modele globale Chevrolet, fiind incluse aici şi cele care vor debuta în Europa.

Chevrolet Impala are un aspect musculos şi elegant, pus în valoare de jantele din aliaj de 18 inch, de blocurile optice cu LED-uri şi de liniile puternice care îl caracterizează. Modelul este popular în Statele Unite ale Americii, dar majoritatea vânzărilor sunt realizate de flote, Chevrolet Impala fiind preferatul agenţiilor guvernamentale şi al companiilor de rent-a-car. Cu noul design, cei de la Chevrolet vor să atragă mai mulţi clienţi din rândul utilizatorilor obişnuiţi, iar aspectul interior şi exterior al lui Impala pare să fie pretabil la noua sarcină.

Noua generaţie a lui Impala este construită pe platforma Super Epsilon II a celor de la GM.

Respectiva platformă integrează o parte din componentele platformei Epsilon II, utilizată de fratele său mai mic al lui Impala, Chevrolet Malibu, dar şi de "vărul" Opel Insignia. Impala are tracţiune faţă, iar gama de motorizări este similară - o serie de unităţi otto cu patru cilindri în linie şi o versiune "SS" cu un V6 de 3.6 litri.

Via | Jalopnik

Comentarii (26)

  • ...
    Arata atat de ... imbinata, incat nici nu stiu daca imi place sau nu.
    14 12
  • E superb, poate vine si in Europa sa mai schimbe peisajul de papusi Matrioska!!!
    Vrem masini cu design nou, vrem masini frumoase si bune, m-am saturat de seriile europene ca papusile matrioska, ceva fresh, nou.... ALTCEVA!
    43 12
  • Superb din toate punctele de vedere.E peste ce ofera marcile europene in acest moment! Jos palaria pentru Chevrolet!!!! Pacat ca nu-l aduc si in Europa.
    31 11
  • nice car
    Chevy a trecut la un alt nivel. E atat de frumos desenata,nici macar bmw seria 5 nu arata atat de bine. Si interiorul este foarte reusit.Americanii s-au pus pe treaba!!!
    32 10
  • waww
    pune in fundulet prin design multe...europene! e altceva ceva unic..care iese in relief in pleava de la noi!! foarte frumoasa masina..design agresiv iar interiorul superb!
    29 10
  • konig21
    JALNICA!!!!!
    Urata cu "spume"!!!! Tipic american: adica jalnica. Cea mai "tare" faza la poza 9 si 10 cand se deschide capacul "tomberonului" de pe bord. HA HA HA!!
    10 42
  • Interesanta
    Personal, mi se pare o masina chair frumoasa, mai ales de afara.
    La interior, un singur lucru ma scoate din sarite, si anume, acel volan care mi se pare o copie perfecta a celui de la mercedes , mai exact acesta :
    http://www.seriouswheels.com/pics-2009/klm/2009-Kicherer-Mercedes-Benz-CL-60-Coupe-Steering-Wheel-1280x960.jpg
    4 7
  • Impala
    Ma,nu arata rau....deloc,arata bine si ex. si int. Insa nici mie nu imi place volanul,si nici "liniile" iluminate cu acel albastru de pe plansa de bord,puteau alege o culoare mai...calda.
    4 11
  • AndreiRN
    Impala
    Pai numele vine de la o gazela si chiar daca a fost intotdeauna o masina mare a fost si iute la drum lung.
    Frumoasa si originala si o sa aiba succes.
    15 5
  • raptor
    @konig21
    Cata invidie zace in tine.Masina e reusita,are o linie dinamica si eleganta.
    Good job,Chevrolet!
    19 5
  • deen si sam
    parca e aia din supranatural
    14 3
  • Marian
    Parca spatele e ce ar fi trebuit sa fie audi a7. Se pare ca lor le-a reusit :D
    8 5
  • Un design american modern. Frumos. Si in acelasi timp interesanta oferta de motoare, cel mai puternic e un V6 de "doar" 3.6 litri. Si mai interesant e ca in Europa la o asemenea cilindree inginerii s-ar gandi la un V8.
    9 3
  • @SaabCuantic
    Ce zici amice de noua creatie GM??
    Stiu,e o copie dupa 9-5 si foloseste tehnologie Saab.....:))))))))))))))))
    7 7
  • Opinie
    Spuneam aici ca americanii vor aduce masinile lor in toata lumea. Incet-incet asta se va intampla. Si vom circula pe aici cu ce circula si americanii. In sfarsit, au venit americanii!
    11 4
  • ****
    cat de bine arata .... dar si fratele mai mic malibu arata bine
    10 3
  • sper sa fie mai fiabila decit actuala generatie
    actuala generatie e urita, ce mi se pare ciudat la modelul asta e dimensiunea banchetei spate, partea pt sezut e destul de scurta (asa era si la modelul precedent; era mai putin confortabila); de motoarele lor am auzit ca consuma ulei .... actualul model e un salt imens dar depinde de multe daca va fi un succes ori ba; oricum nu va doriti o masina ca asta, europenele sint mult mai rafinate si sofisticate, cit de motorizari, ar putea fara probleme sa puna un motor de 2.4 sau un 2.0T la gabaritul masinii (~ cu un vw passat) ce sa vb ca diesel nici nu se discuta ca la ei asa-s legile, ca sa stimuleze consumul nu economia ! si de le ia la 0-100km/h mai mult de 9 sec or sa zica ca e super-puturoasa! asa-s invatati americanii ! asa le trebuie ca acuma a crescut si pretul benzinei si ar trebui sa gindeasca si ei ca europenii: masina mare dar motor mic ! ei gindesc ca daca are motor mic ala se termina repede .... si consuma la fel ca unul mare pt ca ar fi supra solicitat .... ori se vede la europene si asiatica ca motoarele duc la fel de mult si consumul e mai redus ! salutari tuturor si sanatate ca de masini e plina lumeaaaaaa !!!!!!!!!!!
    2 11
  • impala nu
    mai uitati-va odata la balena asta ....... frumoasa ???? .... mai zicea unu ca e mai frumoasa decat bmw 5 ...... da-ti domle jos ochelarii de soare cu eticha pe ei

    impala pe locul 10 la vanzari ? pai le cumpara politia si orasul pt intrebuintari oficiale . altfel rar vezi particulare ..... eftine si proaste
    as vrea s va vad in romania daca va tine buzunarul la consumul unei americane
    4 14
  • @ mip
    Si in Seria 5 stau numai doua persoane in spate. Al treilea sta cu genunchii la piept in mijloc.
    14 2
  • Hitler
    @mip,mihai
    Au aparut fanii VAG(mip&mihai).
    De ar fi fost si Passat-ul frumos macar pe jumatate cat e acest Impala...scoateti capetele din nisip, masinile americane au evoluat foarte mult!!!!
    11 3
  • No way!
    "Impala are tracţiune faţă"
    Oricat de frumaosa ar fi, din cauza tractiunii fata mi-am pierdut interesul.
    Parca si modelul anterior tot fata era, aveam sperante ca-si revin din somn cei de la Chevy.Iar varianta SS doar un V6 de 3.6?
    Degeaba, cel mai frumos impala pentru mine ramane SS-ul din '90
    1 7
  • mie nu-mi place
    are in bord mai multe culori decat un papagal, iar combinatia de piele si plastic iti da impresia ca bordul se descojeste
    la exterior arata bine, dar nimic deosebit

    iar pentru cei care nu vad decat copii dupa o masina sau alt: sunteti irascibili. tineti-va comentarile si parerile de doi bani pentru voi! daca seamana cu alta masina, nu avem nevoie de ajutorul vostru pentru a ne da seama
    1 5
  • @Hitler
    nu-s fan vw .... am avut un golf si mi-a fost de ajuns ! prefer masinile asiatice pt raportul lor mai bun calitate/pret .... imi plac masinile nemtesti, dar nu mai am curajul sa le cumpar ! sint scumpe (masina, asigurarea, intretinerea, electronica a devenit atit de sofisticata ca e greu de diagnosticat chiar de dealeri!) prefer sa cheltui banii pe alte chestii .... si daca te uiti mai bine la ce am scris .... am spus ca impala asta e un salt imens fata de generatia precedenta ! oricum, americanii au progresat .... pe spatele europenilor; gm nu a vindut opel .... de ce ? ei nu-s in stare sa faca o masina ca lumea, tot ce au acuma motorizari, transmisii, platforme .... vin de la nemti .... trista realitate ! la fel e cu ford si chrysler, atit ca ford a adus din vreme in vreme cite ceva nou, de la ei din america spre deosebire de gm si chrysler care au luat de-a gata platforme de pe la altii .... am avut masina americana .... dar acum nu as sti ce sa aleg de la ei ! nu-s de incredere .... din pacate nici pt ei, pt americani ! uitati-va pe forumurile lor si vedeti cum si le "lauda" .... o zi buna tuturor !
    1 5
  • @Bethurbazal
    eu am zis ca nu ofera un suport bun pt ca scaunele sint scurte pt partea de sezut si asa spun specialistii din diferite reviste auto ca nu e confortabila si la o calatorie mai lunga devin obositoare, nu m-am referit la latimea banchetei ci la lungimea ei .... scuze pt neintelegere!
    0 4
  • Anonim
    Un Opel Insignia fardat putin si supus unei operatii de lifting. Cam asa e si cu batrana asta intinerita. Jalnic!
    0 9
  • wow
    pur si simplu suberba. O masina cu ceva aparte cu stil. Cinste lor pentru asemenea model.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru