Chevrolet se gandeste serios la un Volt 100% electric

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.01.2010
Bob Lutz, presedintele GM, a declarat ca varianta unui Chevrolet Volt 100% electric este luata in calcul, mai ales ca din punct de vedere tehnologic metamorfoza nu este foarte dificila.

Salonul Auto de la Detroit a adus cu sine confirmarea productiei unui model foarte asteptat de publicul american: Chevrolet Volt. Practic, modelul consemneaza renasterea grupului General Motors si abordarea unei strategii diferite de piata.

Bob Lutz, presedintele GM, a declarat ca productia lui Volt va demara in lunile urmatoare, primele exemplare urmand sa apara pe strazi in a doua jumatate a anului. Europenii vor fi insa nevoiti sa mai astepte pana in 2011 modelul ecologic.

Se pare insa ca GM nu intentioneaza sa se opreasca aici. Lutz a sustinut la Detroit ca in acest moment este luata serios in calcul varianta unui Volt 100% electric, capabil sa rivalizeze cu Nissan Leaf. Avand in vedere faptul ca Volt-ul actual poate parcurge o distanta de pana la 65 de kilometri numai in mod electric, autonomia crescand doar atunci cand intervine motorul pe benzina, ideea unei versiuni alimentate doar de baterii este foarte plauzibila.

Chiar Lutz a declarat ca din punct de vedere tehnologic transformarea nu este dificila.

"Odata ce am facut Volt-ul, o versiune electrica este <floare la ureche>. Pur si simplu renunti la niste piese", a concluzionat presedintele GM.

Tot Lutz a sustinut faptul ca "vehiculele electrice pot avea insa dificultati in atingerea autonomiilor oficiale din cauza vremii, a conditiilor atmosferice, a calitatii drumului si a stilului de condus. Diferentele variaza mai mult decat in cazul unui motor conventional."

via | autocar

Comentarii (2)

  • Cristian
    Doar Copy-Paste sau mai incercam sa pricepem ceva ?
    Unde scrie in sursa voastra ca Volt este un hibrid ?

    Cine v-a zis ca Volt este un hibrid ?

    Asta o stiu si copii de la scoala primara, Volt este un E-REV.

    Adica "numai" motorul electric pune masina in miscare, motorul termic intra in functiune pe post de generator electric, dupa ce bateriile au ajuns la un nivel scazut.

    Hibrid este de exemplu Prius, unde masina este pus in miscare de motorul termic, chiar daca este ajutat partial sau in anumite faze de motorul electric.
    0 1
  • marketing
    E-REV adica Extended Range Electric Vehicle este doar o formula de a spune hibrid, tot benzina arde.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru