Chevrolet vrea să mărească producţia lui Volt cu 50%

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 01.08.2010
În timpul vizitei lui Barack Obama la viitoare fabrică de baterii din Michigan, oficialii Chevrolet au anunţat că în 2012 vor să crească producţia lui Volt cu 50%.

Săptămâna aceasta vă anunţam că Chevrolet a deschis oficial lista de comenzi pentru vehiculul electric Volt. De această dată, oficialii americani au declarat că în 2012 vor să mărească producţia lui Volt de la 30.000 de unităţi pe an la 45.000. Aceasta decizie vine ca urmare a interesului arătat până acum de americani, dar şi datorită faptului că anul viitor modelul electric va poposi pe Bătrânul Continent şi în China.

Oficialii americani au făcut acest anunţ odată cu vizita preşedintelul Barack Obama la fabrica din Michigan unde vor fi produse bateriile pentru modelele electrice. "Suntem foarte încântaţi să îl avem ca oaspete pe Barack Obama în locul unde începe viitorul industriei auto americane", a declarat Edward Whitacre Jr, director executiv General Motors.

Chevrolet Volt produce 150 de cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 370 Nm. Modelul american poate parcurge până la 65 de kilometri în modul electric, iar bateria acestuia se încarcă în maxim 10 ore. De asemenea, bateria modelului electric va fi garantată pentru opt ani sau 160.000 de kilometri.

Via | Chevrolet

Comentarii (3)

  • in ziua de 29.iulie 2010 Tov. Secretar General al PCR , Presedinte al Consilului de Stau, Tovarasul Barack Obama a efectuat o vizita de lucru la Uzinele Bateria Rosie din orasul Michigan (fosta comuna Dealu Mic). In urma vizitei efectuate Tovarasul Barack Obama in ovatiile calduroase a oamneilor muncii a hotarat cresterea productiei anuale a noii uzine cu 50%. Muncitorii, inginerii si tot personalul muncitoresc a ovaztionat indelungat hotararea curajoasa a carmaciului intre carmaci de a aduce economia noastra pe inalte culmi ale dezvoltarii si civilizatiei.

    URA
    URA
    URA
    5 9
  • woow .. americanii astia cred ca au o "inventie" ascunsa in masina aia ... acumulatorul ala sa suporte 2500 de cicluri, fantastic as spune, mai ales prin prisma faptului ca incarcarile nu vor fi regulate, complete, la aceiasi intensitate, etc.

    Daca acumulatorul ala chiar face ce zic astia ... inseamna ca americanii stiu ceva ce noi nu stim ... sau poate se bazeaza pe faptul ca omu' merge 200km pe zi dintre care 65 pe baterie si restul pe benzina ... ceea ce ar aduce acumulatorul la parametri mai "pamanteni" de 800-1000 de cicluri ;)

    Traiasca Marketingul, ca se pare ca are de unde face rost de prosti ;)
    1 1
  • cristi
    masini eco
    Volt o caricatura de masina!!!
    Modele mai bune decat VOLT:
    1. Toyota Prius
    2. Honda Insight
    3.Nissan Leaf
    4.Renault Zoe
    5...14. Toate hibridele Toyota si Honda etc., alte hibride
    ...
    15.VOLT
    PS; mai e si scumpa si produsa in cantitati reduse.
    (succesul la o masina e dat de pret si de numarul de unitati-vandute implicit)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru