China a ajuns la 65.000 de kilometri de autostrada

De Iulian Cazacu
Publicat Duminica, 17.01.2010
Ministerul Comunicatiilor din China a anuntat ca statul asiatic are 65.000 de kilometri de autostrada. Reteaua de autostrazi a Chinei este astfel a doua din lume, dupa cea a Statelor Unite.

China a raportat finalizarea lucrarilor la reteaua de autostrazi, avand la sfarsitul anului trecut 65.000 de kilometri de autostrada, conform Ministrului Comunicatiilor, Li Shenglin. Statul chinez a deschis 4.719 kilometri de drumuri expres in 2009 si a inceput lucrul la 16.000 de kilometri de autostrada, ca urmare a investitiilor masive in infrastructura.

Conform strategiei de dezvoltare a infrastructurii din 2005, China isi propune ca reteaua sa de autostrazi sa totalizeze 100.000 de kilometri pana in 2020, desi ministrul Shenglin crede ca lucrarile vor fi terminate mai devreme.

Autostrazile din China sunt unele dintre cele mai frumoase si mai libere din lume, majoritatea lor fiind noi. Majoritatea chinezilor prefera trenurile inter-city pentru calatorii pe distante lungi, astfel incat cei care aleg sa foloseasca autostrada se pot bucura din plin de calatorie.

via | chinacartimes.com

Taguri: Autostrazi, China

Comentarii (23)

  • bogdan
    autostrazi
    si noi avem autostrazi , cea mai noua are imensa lungime de 42 km
    35 1
  • :P
    fff multi km de autostrada avem....!!!! sa multmim guvernului nostru....ptr ele...si ptr scumpirea combustibilului.....dupa ce k avem ff putine ...nici pe alea nu le intretin...snt pline de gropi....:)))))
    25 1
  • Bun subiectul asta
    Rog de acum inainte retardatii care fac misto de chinezi sa-si aduca aminte ca suntem de 10 ori mai proti ca ei.

    Cand spun de acum chestii gen "porcarie=chinezarie" sa realizeze ca asa cum sunt ei realizeaza foarte mult si stiu sa faca bani fata de terminatii de romani care sunt depasiti de Bulgaria si alte tari din lumea a 3-a.
    28 3
  • :)
    Da dar astia nu au "regii" asfaltului cum avem noi, care ii cumpara lu' baiatu' tata la majorat Bugatti cu bani delapidati de la stat
    27 0
  • .marius.
    Pai..
    @gtrazvan
    Niciodata nu voi lauda produsele chinezesti doar din cauza ca au o infrastructura dezvoltata.Eu tot voi aprecia un produs chinezesc dupa utilitatea care mi`o ofera, la fel cum apreciez si un produs german dupa acelasi criteriu.
    Faptul ca au kilometrii aia de autostrazi nu modifica calitatea produselor fabricate la ei.Aici trebuie punctat altceva, gen masa monetara masiva care intra in PIB`ul lor din taxe si impozite si investitiile firmelor straine datorita fortei de munca ieftina si etc.
    13 6
  • @ADMIN
    Puteti sa ne spuneti si daca au limita de viteza pe autostrazile din China (exceptand zonele de restrictie)?
    8 0
  • NeoGalaxy
    Romania este de multi ani o tara de lumea a 3-a si care se apropie galopant de lumea a 4-a :)))) Intre noi si Zimbabue nu este chiar o asa de mare diferenta pe cat am vrea noi sa credem.
    10 8
  • @NeoGalaxy
    mai iesi prin oras NeoGalaxy, mai uita-te ca lumea are masini straine, fie ele SH sau noi , Loganuri...lumea are tot soiul de telefoane, cumparaturi prin mall, mancaruri la restaurant...nu stiu in ce colt uitat al Romaniei traiesti tu...nu era Romania in timpul lui Ceausescu in lumea a 3a si tu compari acum tara noastra cu Zimbabwe? aia is vai de foamea lor, nu le creste nimic la aia, casele din chirpici sunt lux pentru aia, gherila face legea acolo si tu spui de Romania ca ne apropiem de lumea a 4-a? Niste exagerari peste masura...gluma ca gluma, dar e o limita...faptul ca exista si in Romania zone sarace, orice tara are asa ceva si SUA si Germania, la nici o tara nu curge doar miere si lapte...
    20 4
  • china
    Pe sony vaio-ul meu de 4.500 ron scrie "MADE IN CHINA" si merge absolut impecabil de 15 luni.
    16 2
  • bmw power
    si eu sunt obsedat de CHINEZI ,pe absolut ori ce produs scrie MADE IN CHINA,dar o sa vedetzi ca va ajunge sa conduca lumea.mai vb peste maxim 10 ANI,si poate foarte multa lume a luat in ras,ce a spus Nostradamus,nu,ca eu cred dar el a specificat cu ca, vom fi condusi de rasa GALBEN.Si acum priviti expansiunea CHINEI.
    9 4
  • :)
    comunism vs. capitalism
    4 6
  • Autogreen
    Emigrati
    Emigrati in China, au atatia kilometri de autostrada!!!!
    9 0
  • @.marius. @Radu
    Produsele chinezesti sunt asa cum le ceri tu, calitate A, B sau C.
    Daca sunt multe produse proaste este rezultatul cererilor de produse proaste si ff ieftine pentru majorarea profitului.

    Radu, real este mai mult comunism la noi decat in China.
    5 1
  • China
    Daca nu intra omul alb peste ei,si acum faceau biciuri fermecate si aveau numai mesageri invincibili.Toate proiectele sunt facute de ei sau de albi?Sau raspandit in toata lumea civilizata.Aproape totzi fac numai comertz,au numai magazinase.Eu,personal nu am vazut nici un mecanic chinez bun.Noi,europenii nu osa putem sa traim niciodata ca un chinez.Ei mananca tot ce are 4 picioare,in afara de masa.Daca pleca omul alb de acolo,si ii lasa pe cap toate fabricile,ca sa se descurce,se duce totul pe apa sambetei.
    2 8
  • @alexthebuldog
    Scrie MADE IN CHINA pentru ca este facut acolo. Doooh!
    Insa nu sunt proiectate acolo. Daca SONY isi face laptopurile in CHINA , asta inseamna ca isi coboara standardul de calitate??
    In China mana de lucru este inca ieftina ;)
    N-ar strica sa mai citesti si altceva (evident , in afara de Nostradamus)
    4 1
  • cand vine vorba de echipamente electornice nu conteaza in ce tara e facut, mai ales laptopuri, pentru ca sunt facute aproape integral de "maini" robotizate, programate....
    4 0
  • AgentSmith
    Inca doar "Made in China"
    In viitorul apropiat foarte multe produce vor fi si "Designed in China". Piata "consumer" este inca refractara la asa ceva, dar pentru cine stie sa se uite la ZTE, Huawei, Datang. Nortel a cazut, Alcatel-Lucent si Nokia-Siemens Networks nu se simt prea bine. Nu uitati ca inventatorii PC-urilor nu mai sunt, se cumpara in corporate US de la Lenovo. O sa le ia ceva vreme sa faca acelasi lucru si pe piata auto, dar vor ajunge acolo, eu nu am nici cea mai mica indoiala.
    5 1
  • bmw power
    pt Dpp,bine ca mai scos din incurcatura,pt ca eu am crezut ca SONY este facut si gandit de chinezi si nu de japonezi,bine ca ne spui tu lucruri cum ca, mana de lucru este ieftina acolo,woaaaaaaaaa cata inteligenta. PT GTRAZVAN,ai foarte mare dreptate apropo de calitate,depinde de ce calitate ceri,si apropo de comunism,multi mucosi nici nu erau la revolutie sau aveau 2-3 ani,dar vb si ei sa se afle in treaba,si unde mai pui multi i-l injura pe ceausescu,cand ei nici nu stiu macar cine a fost
    3 2
  • Si noi suntem in top :D
    Bravo lor.
    Daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa fim si noi prezenti prin vreun top al autostrazilor.....al celor mai scurte...
    4 0
  • Va fi greu sa depasim Andorra la capitolul autostrazi scurte ... dar nu imposibil ( avand in vedere situatia in care suntem ... )

    @ cearta despre podusele chinezesti

    cred ca vehementa unora ar fi bine sa fie un pic temperata, parerea mea :)
    Situatia in care se gaseste in acest moment China este una destul de fragila . Acolo exista un echilibru .. criza asta a aratat ca nu chiar atat de fragil . Echilibrul intre dorinta puterilor "dezvoltate" de a face bani si dorinta unei Chine nedezvoltate de a creste mare si frumoasa. Marile corporatii produc in China , in fabrici care sunt proprietatea sucursalelor proprii de acolo, folosint in marea majoritate tehnologii dezvoltate in afara chinei , dar folosind mana de lucru ieftina a chinei - si nu numai. Multi omit sa inteleaga ca in China este mult mai ieftin sa produci orice si datorita infrastructurii foarte bine dezvoltate -- chinezii investesc banii din taxele puse strainilor sa faca autostrazi, centrale nucleare , super baraje , cai ferate , canale navigabile - si cate alte metode menite a atrage si mai multi in tara .
    Incercati sa va imaginati cam in ce an ar fi inceput Ford sa Produca in Romania daca uzina aia era legata printr-o cale ferata de un port pe dunare ( nu uitati ca Ford a conditionat venirea cu dezvoltarea infrastructurii locale si asigurarea de cai de comunicatie de catre guvernul roman ) .
    De asemenea ar fi bine sa observati cum companii chineze cumpara diferite lucruri prin lume, aparent nesemnificative , dar care aduc tarii drepturi asupra minunatelor Drepturi oferite de posesorii unor INVENTII . Tot ce vedem in jurul nostru este subiectul unui drept al autorului inventiei respective de a-ti da voie sau nu sa folosesti acel lucru - absolut tot , iar China cumpara dreptul de a fi ei cei ce decid cine ce poate folosi . Evident ca unele mari corporatii sunt impotriva -- de aici apare fragilitatea echilibrului din China -- Corporatiile vor sa tina China departe de pozitia pe care o detin ele acum, pentru ca odata ajunsi in pozitia de a detine propriile tehnologii China nu va mai avea nevoie de ei , iar profiturle ar scadea dramatic :)

    Parerea mea este ca ar trebui sa ne apucam sa invatam chineza ... nu strica ;)
    3 0
  • hm
    Suntem din punctul asta de vedere cu 65.000 ani in urma!!
    1 0
  • Germania pe locul trei la lungime,dar pe primul loc in lume la mentenanta acestora.
    2 0
  • Da, da..
    Pai daca in chineza nu se poate scrie Videanu, Cocos, Hrebenciuc, deaia au autostrazi si pot face mai devreme decat termenul initial orice lucrare.... nu ca DN1, E80/85 cu 4 benzi, adica 1 si 1/2 pe sens, si alea line de radare, zapada, tarani cu telegute si carute, caini, vulpi si iepuri.... melci, craci, raci, draci.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru