China a depasit SUA la vanzari auto in prima jumatate a anului

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.07.2009
China este pe cale de a deveni cea mai mare piata auto din lume, dupa ce a depasit Statele Unite ale Americii in materie de vanzari in cinci din primele sase luni ale anului.

Chinezii au cumparat mai multe automobile decat americanii in primele sase luni ale anului 2009. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile de automobile din China au crescut cu 36.5 procente. Cele mai bune luni pentru vanzarile de automobile din China au fost aprilie si iunie, cand asiaticii au cumparat 1.15 milioane, respectiv 1.14 milioane de unitati. In primele sase luni ale anului 2009, chinezii au cumparat 6.1 milioane de unitati, pe cand americanii au cumparat doar 4.8 milioane de unitati.

Guvernul de la Beijing a reusit sa creasca sporeasca vanzarile de automobile din China inca de la sfarsitul anului trecut, gratie unui pachet de stimulare al achizitiei de automobile prin intermediul de reduceri la impozite si diverse prime pentru casarea masinilor vechi in favoarea unui automobil nou. Cresterea inregistrata de piata auto din China a atras atentia tuturor producatorilor de automobile din lume, acestia orientandu-se rapid catre asiatici pentru a isi rotunji veniturile.

China ar putea deveni cea mai mare piata auto din lume in decursul anului 2009, deoarece a reusit sa depaseasca Statele Unite ale Americii in cinci luni din sase la capitolul vanzari.

Singurul lucru care ramane de facut pentru chinezi este sa cumpere in continuare automobile, si vor deveni cea mai importanta piata auto din lume. Acest lucru va duce la crearea de modele speciale pentru piata lor si vor primi mult mai multa atentie din partea producatorilor de automobile din lume.

Via | Autoblog

Comentarii (6)

  • China vrea neaparat sa isi demonstreze puterea economica. Iar faptul ca ii depasesc pe americani e o si mai mare bucurie pentru ei. Clar ca este o batalie mare intre producatori pentru piata chineza. Cred ca sunt o multime de marci chinezesti care acum cresc tot mai mult si vor ajunge sa cumpere alte marci cu traditie care se afla in probleme financiare (ex: Volvo). In cativa ani nu va mai fi nicio surpriza sa vedem modele gen Opel Hastra cu sonorizare Philigs :))
    2 3
  • copilu' de jad
    america made in china
    90% din calculatorul tau e din China. Esti nemultumit de el? China face rahaturi dar face si calitate. Faptul ca ei stiu sa faca bani si se dezvolta in situatii de criza inseamna ca pur si simplu societatea "libera" e in criza; si trebuie sa gaseasca alte cai de evolutie. Foarte pueril sa spui "China vrea neaparat sa isi demonstreze puterea economica"...demonstreaza ca nu intelegi ce cu adevarat ce se intampla acolo.
    2 2
  • NeoGalaxy
    @copilu' de jad
    Daca consideram ca Taiwan este sub jurisdictie chineza... mda... calculatorul este facut in China. Desi totusi taiwanezii sunt ceva mai seriosi si dedicati decat mana de lucru chineza... evident sunt cateva diferente. Practic... China este o tara comunista, care doreste sa se schimbe, nu de alta dar sunt alaturi de egipteni, poate una dintre cele mai vechi civilizatii care mai stau inca in picioare. Au construit Marele Zic, au avut flote de nave mult mult inaintea europenilor, au descoperit America cu vreo 500 de ani inaintea lui Columb, au inventat praful de pusca (nu ma refer la focul grecesc) si au extras primii petrol cu sonde. Evident ca comunismul i-a tampit rau de tot si acuma nu fac decat sa se trezeasca, vor folosi si vor distruge mult tara si bogatiile ei naturale in aceasta fuga dupa civilizatie, dar poate vor invata ceva din asta. Au traditie si au o cultura foarte puternica dar si-au pierdut un pic identitatea. Evident ca cele 1.2 miliarde de suflete necesita o economie puternica, dar momentan oamenii sunt flamanzi dupa bogatie, avere si mai ales respect. Respect pe care il vor cumpara cu masini scumpe si mai ales cu multi bani. Dupa aia se vor trezi cand isi vor vedea tara distrusa (asa cu am facut-o si in fata mongolilor) si se vor redresa. Au invatat destule in cel 6000 de ani de civilizatie (poate si mai multi, cine stie). Cum spunea un impara celebru dintr-o dinastie foarte puternica: Allthou the wind blows the mountain cannot bow to it".
    2 0
  • @NeoGalaxy
    Am mai multa incredere in chinezi decat ai tu. Daca nu se intampla ceva care sa trezeasca SUA su UE, peste 10 invatam chineza de zor. Sunt mai multe teorii discutate acum care spun ca monopolul pe productie pe termen lung poate duce la dominatie economica mondiala. Si le cam dau dreptate.
    1 1
  • NeoGalaxy
    @enoeht
    Interesant punct de vedere. Exista si posibilitatea asta, adevarul este ca chinezii sunt foarte muncitori, dar mai sunt si multi. Dar sa vedem ce ne rezerva viitorul. Eu imi pun speranta in specia umana nu neaparat in EU sau China.
    1 1
  • bai copilu' lu' KKT , FOARTE multe lucruri care ne inconjoara sunt produse in China,DAR cu TEHNOLOGII occidentale . Daca fabrica BMW,AUDI etc, nu inseamna ca si tehnologia respectiva tot ei a inventat-o.BOULES! ! ! ! ! ! !
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru