CHINA: Blocaj în trafic de 100 kilometri pe o autostradă

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.08.2010
Sute de şoferi din China sunt blocaţi pe o autostradă de mai bine de o săptămână. Ambuteiajul este cauzat de lucrările efectuate la o altă secţiune a autostrăzii, iar autorităţile se aşteaptă ca blocajul să dureze o lună.

O autostradă din China este blocată de nouă zile din cauza lucrărilor la o altă autostradă adiacentă. Coadă este lungă de 100 kilometri, iar câteva accidente uşoare au cauzat probleme şi mai mari pentru şoferii care stăteau deja la coada imensă de pe autostrada chineză. Autorităţile chineze se aşteaptă ca ambuteiajul să dureze aproximativ o lună, dar nu mai târziu de 13 septembrie, data în care vor fi terminate lucrările la autostrăzile adiacente. Autostrada Beijing-Tibet este blocată de camioane care transportă cărbune şi fructe, iar masa maximă autorizată a acestora este mai mică de patru tone.

Circa 400 de agenţi de poliţie sunt la faţa locului în încercarea de a menţine ordinea şi de a preveni alte accidente. Unii critici ai sistemului chinez dau vina pe planificarea proastă a reparaţiilor drumurilor şi a reglementărilor ineficiente. Alte voci declară că vinovaţii adevăraţi ai acestei probleme sunt companiile de transport, care supraîncarcă toate camioanele în încercarea de a-şi spori profiturile.

În mod surprinzător, ambuteiajul de pe autostrada respectivă nu este ceva nou, chinezii întâlnind o problemă similară în luna iulie, când traficul a mers cu viteza melcului pentru aproape o lună.

Ca în fiecare situaţie, au apărut câteva persoane care au profitat de acest ambuteiaj. Vorbim de localnicii din zona respectivă, care s-au grăbit să le vândă şoferilor alimente şi mâncare la preţuri triple faţă de media zonei. Aproape toţi şoferii din ambuteiajul respectiv au fost nevoiţi să îşi cumpere alimente, mulţi dintre aceştia fiind pe drum de trei zile sau mai mult. Unii dintre şoferi preferă să rămână pe autostrada blocată pentru o perioadă mai mare de timp pentru a-şi menţine costurile la un nivel cât mai scăzut, aceştia fiind constrânşi să parcurgă cea mai scurtă distanţă până la destinaţie.

Via | Globaltimes

Comentarii (4)

  • mihai2001
    Super....
    Ma mut in china cu prima ocazie.

    P.S. As inebuni de fapt. ultima coada pe autostrada care m-a blocat 5 ore apr in loc mi-a luat mintile, apoi 9 zile.
    5 2
  • va dati seama daca lucrul asta se intampla in romania? Ambuteiajul putea dura 10 ani si venea mutra ala de berceanu sa inaugureze marea autostrada a epocii "...escu" inconjurat de barbosi si masini devenite de ...epoca.
    5 4
  • inca exista portocalii in viata? eu credeam ca si-au taiat venele de "bucurie". dar ei, ce sa vezi, voteaza asa cum s-au obisnuit: cu "rosu"

    traiasca si infloreasca !!!
    5 0
  • Alex Radoi
    Fratilor, stirea asta e o aberatie. Aia, dupa cum se vede si in poza nu pare a fi autostrada, ci o simpla sosea prin munti. In China autostrazile au intre 4 si 6 benzi pe sens, au facut doar in ultimul an 12.000km (da, da, mii, nu sute) de autostrada, nu-s ca noi, nu va faceti probleme...Am un prieten bun care merge acolo aproape lunar in interes de serviciu si deci e din sursa sigura.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru