China nu simte criza: +90% la vanzarile auto in august

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 08.09.2009
Vanzarile de masini din China au crescut cu un incredibil 90% in august fata de aceeasi luna a anului trecut. Clientii au cumparat mai ales masini produse in uzinele din China.

Esential

90.18% reprezinta cresterea efectiva a vanzarilor auto in China in august 2009 fata de august 2008.

In timp ce pietele din Europa si SUA au  - cu mici exceptii - probleme mari in a se mentine pe linia de plutire din punctul de vedere al vanzarilor auto, China marseaza triumfator, anuntand vanzari-record luna dupa luna. Considerata piata cu cel mai mare potential din lume si fiind pe cale sa devina prima piata de desfacere la nivel mondial dupa o prima jumatate de an in care a depasit SUA, China a anuntat astazi ca vanzarile interne de masini au depasit 858.000 de unitati doar in luna august.

Conform datelor oferite de Asociatia Producatorilor si Importatorilor Auto din China, cele 858.300 de unitati comercializate in cursul lunii august reprezinta o crestere enorma, de 90.18%, in raport cu aceeasi luna a anului trecut. In august 2008, chinezii se laudau cu 451.300 de automobile vandute. Mai mult, vanzarile au crescut si in raport cu luna iulie, cand in statul asiatic s-au vandut 832.600 de unitati.

In conditiile in care cresterea este una imensa, scaderea exporturilor cu 52.55% in primele opt luni ale acestui an in comparatie cu anul trecut arata lipsa de putere de cumparare din tarile in care China exporta vehicule. Mai mult, daca ne referim doar la autoturisme, scaderea exporturilor ajunge la 70.66%.

Pe de alta parte, rezultatele importurilor arata faptul ca cresterea vanzarilor s-a datorat mai ales faptului ca piata chineza s-a orientat spre producatori interni in detrimentul celor externi. In ianuarie-august, importurile de masini au scazut cu 28.18%.

via | Just Auto (inreg.)

Taguri: China, vanzari

Comentarii (3)

  • masini produse in uzinele din china ...
    si eu mi-am cumparat saptamana trecuta 4 oua la cutie de carton si am reusit sa ajung cu ele acasa intregi , dar ziua urmatoare a trebuit sa merg pana la cluj , pe drum s-au spart 2 oua , nu mai erau bune de nimic oricum asa ca le-am aruncat ; am stat vreo 2 zile in cluj si cand sa plec vad ca se stricasera si celelalte 2 oua , plus cutia de carton in care erau ambalate , asa ca le-am aruncat cu totul si am iesit linistit la ocazie .
    2 8
  • Penalu
    Si eu simt criza in pantaloni.Dar voi?
    4 6
  • pai sunt comunisti ! au o economie planificata ! ce sa simta? :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru