China va depăşi Germania la vânzările maşinilor premium

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.12.2011
La finele acestui an, vânzările de maşini premium din China le vor depăşi pe cele din Germania. SUA rămâne însă cea mai mare piaţă pentru maşini de lux.

Esential

939.000 de maşini premium se vor vinde anul acesta în China.
914.000 de maşini premium se vor vinde anul acesta în Germania.

Sfârşitul de an aduce noi previziuni din partea analiştilor economici, care se grăbesc să anticipeze o nouă schimbare în ierarhia pieţelor auto premium la nivel mondial. De această dată, analiştii de la LMC Automotive susţin că piaţa chineză a modelelor de lux o va depăşi pe cea germană. În vârful topului rămâne însă SUA.

Potrivit celor de la LMC, numărul maşinilor premium vândute în China ar putea creşte în 2011 cu 39 de procente, până la 939.000 de unităţi, depăşind astfel estimarea pentru piaţa germană, fixată la 914.000 de unităţi. Anul viitor tendinţa se va păstra, analiştii anticipând o creştere de 16 procente pentru China şi de numai 4% pentru Germania, ceea ce s-a traduce în 1.09 milioane de unităţi vândute în Ţara Marelui Zid şi doar 954.000 în ţara cu cea mai puternică economie europeană.

Pe piaţa din China, contrar evoluţiei de la nivel mondial, Audi este lider, cu 283.600 de maşini livrate şi o creştere de 35%.

BMW este pe locul doi, cu o creştere de 40% şi 200.699 de unităţi vândute. Mercedes vine abia pe locul trei, cu 170.112 exemplare şi o creştere de 31% faţă de anul trecut.

Potrivit analiştilor LMC Automotive, SUA îşi va păstra prima poziţie în topul pieţelor pentru automobile premium, anul viitor fiind estimată o creştere de 18%, până la 1.65 milioane de unităţi.

via | automotivenews

Comentarii (2)

  • Nesi astia! De-abia au intrat in lumea auto cu machetele lor, si vor sa ia tot caimacul!
    1 8
  • da!, poate la conserve de peste.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru