Piata auto din Brazilia o va depasi pe cea din Germania in 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.04.2010
Specialistii se asteapta ca piata auto germana sa piarda anul acesta locul patru la nivel global in fata inmatricularilor de masini noi din Brazilia. Sud-americanii vor cumpara aprocimativ 3.400.000 de masini.

Esential

3.400.000 de vehicule se asteapta sa se inmatriculeze anul acesta in Brazilia.

Dupa ce anul trecut a sfidat criza mondiala si a reusit sa vanda aproximativ patru milioane de vehicule, multumita in mare parte programului "Rabla", piata auto din Germania incepe sa piarda teren. Anul acesta, pozitia sa in clasamentul celor mai mari piete auto din lume este atacata direct de Brazilia, care promite sa surclaseze Germania cu aproximativ 400.000 de vehicule.

Specialistii estimeaza ca pe cea mai mare piata auto europeana se vor inmatricula pana la sfarsitul anului aproximativ 3 milioane de vehicule noi. Brazilia insa promite 3.400.000 de masini noi si cucerirea locului patru la nivel mondial, dupa mult mai puternicele China, Statele Unite si Japonia.

Explozia pietei sud-americane da o grea lovitura orgoliului german, care in urma cu cativa ani a pierdut si a trei pozitie la nivel mondial in fata chinezilor, deveniti lider in acest moment.

Desi Brazilia va profita de caderea pietei germane in 2010, anul 2011 se anunta a fi unul extrem de disputat intre cele doua natiuni, nemtii urmand sa isi revina treptat si sa bifeze mai multe inmatriculari decat in 2010.

Treptat insa, sud-americanii isi vor proclama suprematia, cel mai probabil undeva in 2015.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • bine... o sa inmatriculeze brazilienii mai multe masini - dar ca valoare nu se stie daca vor fi peste nemti :)

    apropo' , nu aveti si niste date despre valoarea in euro a pietelor auto ? sunt sigur ca daca in brazilia se inmatriculeaza sandero si in germania niste seria 1 clasamentul arata un pic diferit :)
    3 1
  • Aveti grija la "aprocimativ"!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru