China va fi cea mai mare piata auto din lume in 2009

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.10.2009
China este pe cale de a deveni cea mai mare piata auto din lume in decursul acestui an. Chinezii au cumparat deja 9.66 milioane de masini si ar mai putea cumpara inca 3 milioane de unitati pana la sfarsitul anului.

Expertii financiari se asteapta ca piata auto din China sa devina, in premiera mondiala, cea mai mare piata auto din lume. Aceasta analiza a fost facuta in baza tendintelor actuale ale consumatorilor din China, care ar putea cumpara intre 12 si 13 milioane de automobile in decursul acestui an. Pana acum, chinezii au cumparat aproximativ 9.66 milioane de vehicule in primele noua luni ale acestui an, potrivit China Association of Automobile Manufacturers – echivalentul chinez al APIA.

Pana saptamana viitoare, chinezii vor atinge pragul de 10 milioane de vehicule cumparate in 2009. Analistii din China estimeaza ca vanzarile de automobile vor atinge un varf in cel de-al patrulea segment al acestui an, motiv pentru care vanzarea de 12-13 milioane de vehicule in China in 2009 devine un lucru din ce in ce mai aproape de realitate.

Sfarsitul anului 2009 aduce in China incheierea unei politici de injumatatire a taxelor pentru modelele de clasa mini. Totodata, in aceasta perioada se va desfasura Salonul Auto de la Guangzhou, cel mai important eveniment de acest gen din China.

Salonul Auto de la Guangzhou va aduce numeroase modele noi pe piata in crestere din China, lucru care va mari numarul de automobile vandute in aceasta tara in 2009. Pe langa vehiculele importate, China a produs 10 milioane de automobile proprii, care au fost impartite intre piata indigena si export.

Via | Gasgoo

Comentarii (2)

  • CE SMECHERI IN CHINEZI ASTIA
    noua ne produc masini de 2 lei si si ne cumpara europenele noastre de zeci de mii........
    in ultimu timp numa A4L si seria 5 mai doresc.........
    0 2
  • ......
    O SA DOARMA CU MASINA IN CASA SAU IN PAT!
    NU S-AU INVENTAT PREZERVATIVELE PENTRU NATIA ASTA ASIATICA?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru