Chrysler da in judecata Daimler

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 26.08.2009
Compania Chrysler i-a dat in judecata pe cei de la Daimler cu acuzatia ca intarzie furnizarea unor piese necesare la productie pentru a forta plata unei datorii de 55 de milioane de euro.

De cand Chrysler s-a despartit de grupul Daimler, cele doua companii au dus o existenta strans legata, deoarece modelele produse de acestea imparteau numeroase componente. In timp, acest lucru a dus la numeroase probleme pentru cei de la Chrysler, deoarece acestia declara ca Daimler le-a cauzat probleme prin intarzierea furnizarii unor componente necesare la productie, iar aceste intarzieri au dus la sistarea productiei la unele modele. Elementele lipsa sunt coloane de directie si convertoare de cuplu, necesare pentru toate modelele Chrysler din productie.

Oficialii Daimler contra-ataca spunand ca americanii de la Chrysler le datoreaza 55 de milioane de euro pentru a compensa faptul ca au cumparat mai putine motoare diesel de 2.2 litri decat au anuntat initial. Americanii de la Chrysler ii acuza pe cei de la Daimler ca i-ar forta sa plateasca datoria de 55 de milioane de euro prin intarzierea livrarilor de piese. Tocmai de aceea, cei de la Chrysler spera sa rezolve aceasta disputa la tribunal, in speranta ca vor obtine piesele necesare la timp, fara sa fie nevoie sa plateasca 55 de milioane de euro.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (6)

  • george
    NISTE NESIMTITI
    Asa functioneaza economia de piata?
    Sa-si plateasca datoriile ca Daimler nu e guvernul american sa le dea munti de bani moaca.
    9 3
  • Gogomanu
    Ce zice?
    0 2
  • AndreiRN
    Shantaj
    Se amesteca merele cu perele si miroase a shantaj.
    Daca era contract SCRIS pt xxxx motoare exista sistem legal de rezolvare fara sa se apara comportament de adolescenta.
    Rusine MBZ in acest caz.
    1 1
  • george
    RUSINE POMANAGIILOR
    @ AndreiRN

    Chiar este un santaj pentru ca pomanagii astia de la Chrysler s-au spurcat la bani multi moaca. Au ingurgitat un numar de zeci de miliarde de dolari de la guvernul bolsevic si au mai papat si de la Daimler alte vreo 40 de miliarde de parale...hamesita lighiona Chrysleru` asta...Si ce sa vezi? Tot au dat faliment...

    Aspectul de care te legi tu nu are relevanta. Chrysler NU A AFIRMAT CA NU AU DATORII CATRE DAIMLER ("Americanii de la Chrysler ii acuza pe cei de la Daimler ca i-ar forta sa plateasca datoria de 55 de milioane de euro prin intarzierea livrarilor de piese.")

    Din chestia asta eu inteleg ca ei RECUNOSC datoria SI TOTUSI SOLICITA SA PRIMEASCA PIESE IN CONTINUARE cu plata la Sfantul Asteapta Joia dupa Miercurea-Ciuc.

    Daca aveau "contract SCRIS" prin care Daimler se angaja sa furnizeze piese in ciuda datoriei si cu plata la un anumit termen, atunci mai aveau o sansa. Asa, nu este decat o dovada de tupeu de cocalar si de comportament economic specific Maicii Rusii...
    Rusine deci Chrysler si managerilor sai cretini.

    PS. La ce sistem judiciar aberant aveti voi acolo, ma astept ca aia de la Chrysler sa castige...
    1 1
  • Gogomanu
    @george Bei vezi ca tu esti cam ranchiunos
    1 1
  • george
    NU BEAU
    @ Gogomanu

    Cum ti-ai dat tu seama de chestia asta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru