Chrysler muta manualele utilizatorilor pe DVD pentru a economisi hartie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.09.2009
Manualele de utilizare ale modelelor din Grupul Chrysler vor fi mutate pe DVD pentru a economisi hartie si bani. Circa 930 de tone de hartie sunt economisite anual prin aceasta masura.

Grupul Chrysler a decis sa faca o miscare ecologica pentru a economisi hartie. Astfel, toate manualele oferite alaturi de un vehicul nou vor fi transferate pe un DVD, iar singurul element oferit in scris va fi un ghid prescurtat. Astfel, americanii de la Chrysler vor salva circa 930 de tone de hartie in fiecare an, odata cu economisirea unor sume importante de bani. Clientii Chrysler vor putea obtine si un manual complet la cerere, care va fi oferit contracost.

Fiecare manual Chrysler avea peste 500 de pagini, care nu erau citite de fiecare cumparator al masinii, dar care trebuiau sa fie prezente la achizitia modelului. Fiecare DVD de la Chrysler va include toate informatiile prezentate pana acum in manualul utilizatorului si va oferi informatii despre garantie, dar si despre modul de functionare al sistemului de navigatie si al sistemului multimedia. Anumite instructiuni vor fi filmate, iar utilizatorii vor putea urmari un clip care le prezinta modul in care trebuie sa actiuneze in anumite situatii.

Ghidurile de utilizare abreviate vor avea intre 60 si 80 de pagini si vor contine doar informatiile esentiale privind utilizarea vehiculului. Acestea vor oferi informatii critice – cum ar fi schimbarea unui cauciuc in cauza unei pene sau procedurile care trebuiesc urmate in cazul in care apar probleme tehnice pe sosea.

Alaturi de aceste informatii utile in cazul unei urgente, clientii Chrysler vor avea si un scurt ghid explicativ care le descrie functiile vehiculului si modul recomandat de utilizare al acestora. Ghidul explicativ este inclus in cele 60 de pagini ale manualului de utilizare abreviat.

Americanii de la Chrysler se gandeau sa faca aceasta schimbare importanta inca de anul trecut, dar au dorit sa obtina informatii de la utilizatori cu privire la datele pe care trebuie sa le prezinte in versiunea electronica a manualului utilizatorului. Primele DVD-uri Chrysler au fost deja inregistrate si trimise clientilor de Jeep Wrangler, care s-au aratat multumiti de informatiile care le-au fost oferite. Unul dintre elementele cheie ale acestui DVD a fost tutorialul de decapotare manuala a lui Jeep Wrangler, care era oferit in format video.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Taguri: Chrysler, Dodge, Jeep

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru