Chrysler: primele luni cu profit după falimentul din 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.05.2011
Chrysler a anunţat oficial rezultatele primului sfert de an. Constructorul american consemnează profit pentru prima oară, după falimentul din 2009.

Esential

116 milioane de dolari este profitul înregistrat de Chrysler în primul afert al anului 2011.

Grupul Chrysler a publicat rezultatele financiare înregistrate în primul sfert al anului 2011. Constructorul american are motive de bucurie, începutul de an consemnând primele trei luni cu profit pentru grupul din Detroit de la falimentul din iunie 2009.

Este un moment istoric pentru Chrysler, care înregistrează un profit de 116 milioane de dolari, în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă a anului trecut, vistieria americanilor totaliza pierderi de 197 milioane de dolari. Chiar şi profitul operaţional a crescut considerabil comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 193 milioane de dolari la 477 milioane. Şi încasările totale au crescut cu 35%, de la 9.7 la 13.1 miliarde de dolari.

Până la 31 martie, lichidităţile grupului Chrysler însumau 9.9 miliarde, cu peste 7.4 procente mai mari decât cele existente în 31 decembrie 2010.

Sergio Marchionne, administratorul delegat al Alianţei Fiat-Chrysler, a ţinut să facă o declaraţie cu ocazia momentului istoric: "Performanţele primului sfert de an demonstrează că gama noastră întinerită se bucură de succes.

Rezultatele sunt dovada unei munci dure, desfăşurată cu abnegaţie în uzinele noastre şi cele ale furnizorilor. Aceste eforturi au ajutat Chrysler să îşi consolideze imaginea de marcă a produselor de calitate. Pe viitor ne propunem atingerea planului de dezvoltare fixat pentru perioada 2010-2014."

Comentarii (2)

  • Bravo ,Chrysler!! Tine-o tot asa....
    12 8
  • BaditzaEx
    ce emblematica poza :))
    se indeparteaza acele ciori ... :)) She Lives !!!
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru