Chrysler si-a prezentat gama de versiuni electrice

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 24.09.2008
Chrysler a prezentat trei modele electrice care impart acelasi tren de rulare, bazate pe modele existente.

Esential

268 cai putere dezvolta motorul electric de pe DODGE EV.

Oficialii Chrysler au prezentat trei vehicule electrice care vor fi disponibile pe piata din SUA incepand cu anul 2010. Modelele Chrysler Town & Country, Jeep Wrangler si un Dodge bazat pe modelul Lotus Europa, au primit cate un frate electric.

Aceste trei vehicule folosesc aceeasi tehnologie pentru propulsie, constand intr-un motor electric care angreneaza rotile motoare si un sistem avansat de baterii litiu-ion, toate controlate de un sistem care opereaza cursul de energie din sistem. Aceasta tehnologie ofera un vehicul cu zero emisii si o autonomie cuprinsa intre 240 si 320 de kilometri. Aceste valori depasesc nevoile de deplasare ale unui american obisnuit, avand in vedere ca un cetatean de rand circula, in medie, mai putin de 65 kilometri pe zi.

Dintre cele trei vehicule prezentate, Dodge EV poseda cel mai impresionant tren motor. Motorul electric al acestuia dezvolta 200 kW, adica aproximativ 268 cai putere si 600Nm. Dodge EV va putea accelera de la 0 la 100km/h in mai putin de cinci secunde si va avea o viteza maxima de aproximativ 200km/h. Incarcarea bateriei va putea fi efectuata de la o priza standard de 220v sau 110v , cu ajutorul careia vehiculul va putea fi incarcat partial in patru ore sau complet in opt ore, oferindu-i o autonomie de aproximativ 320 km.

Jeep Wrangler electric va fi propulsat de acelasi motor de 268CP, dar va dispune de un cuplu motor de numai 400NM. Acesta va primi si un motor pe benzina de capacitate mica, obtinand o autonomie combinata de 640 km, dintre care 64 de km vor fi parcursi cu zero emisii.

Vehiculul electric Chrysler bazat pe Town & Country poseda un motor electric ceva mai putin performant, oferindu-i 255 CP si 350Nm cuplu motor. Town & Country va putea parcurge aproximativ 640 km cu numai 30 de litri de combustibil, deci 21km pentru fiecare litru de combustibil consumat.

Oficialii Chrysler au declarat ca lansarea acestor vehicule ofera o privire in viitorul apropiat si ca demonstreaza intentiile lor privind vehiculele electrice cat si stadiul de dezvoltare in care au ajuns cu acestea.

Via | WorldCarFans

Taguri: Chrysler, Dodge, Jeep

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru