Chrysler si GM sunt cu reputatia la pamant dupa falimentele din 2009

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Un studiu american arata ca General Motors si Chrysler au scazut enorm in ochii publicului din SUA dupa anul de criza 2009. Ford a crescut, iar Honda si Toyota sunt cele mai apreciate companii auto.

Desi media din SUA incearca sa scufunde Toyota in urma scandalului provocat de recall-ul masiv operat de constructorul japonez in urma cu doua luni, producatorii auto americani care anul trecut au trecut prin procedura de faliment continua sa fie vazuti intr-o lumina negativa de publicul american. Conform unui studiu care masoara reputatia companiilor prezente in SUA in ochii consumatorilor, GM si Chrysler s-au clasat pe locurile 54 si 55 din 60 de companii care au intrat sub lupa sociologilor.

  • Studiul Harris Interactive's 2009 Corporation Reputation arata ca americanii si-au pierdut increderea in companiile de peste Ocean care nu au reusit sa treaca peste problemele falimentului, noua din ultimele zece companii aflate in subsolul clasamentului avand nevoie de ajutor guvernamental pentru a reusi sa scoata capul din anul de criza 2009.

Pe langa victimele crizei, problemele financiare ale unora i-au ajutat pe altii sa iasa in fata la capitolul imagine. Este si cazul Ford, companie care a crescut enorm in ochii americanilor.

Ford se afla pe locul al 37-lea in clasament, insa compania americana a reusit cel mai mare salt din istoria de sapte ani a acestui sondaj. Mai mult, Ford a trecut in grupul companiilor cu reputatie considerata buna, alaturi de Walmart, American Express si Starbucks.

Clasamentul companiilor dupa imaginea pe care o au acestea in ochii clientilor din SUA este condus de Berkshire Hathaway, pe locurile urmatoare venind Johnson&Johnson, Google, 3M si SC Johnson. Primul producator auto din clasamentul pe 2009 este Honda (locul 18), Toyota aflandu-se pe locul al 20-lea. Mai multe detalii legate de acest studiu pot fi analizate AICI.

CLASAMENTUL COMPANIILOR DIN SUA DUPA REPUTATIE

1. Berkshire Heathaway
2. Johnson&Johnson
3. Google
4. 3M Company
5. SC Johnson
.
18. Honda Motor Company
19. UPS
20. Toyota Motor Corporation
.
51. Delta Airlines;
52. Bank of America;
53. JP Morgan Chase;
54. General Motors;
55. Chrysler;
56. Goldman Sachs ;
57. Citigroup;
58. Fanny Mae;
59. AIG;
60. Freddie Mac

Taguri: Chrysler, Ford, GM, Honda, Toyota

Comentarii (1)

  • mica gresala
    aici totusi nu cred ca e un copy/paste
    se scrie
    Berkshire Hathaway
    nu
    Berkshire Heathaway

    dace e vorba de compania lui Warren Buffett
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru