Chrysler si Nissan intrerup colaborarea de comun acord

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.08.2009
Chrysler si Nissan vor renunta la contractul semnat in urma cu cateva luni, deoarece acesta nu mai este profitabil pentru niciuna din parti.

Chrysler si Nissan au emis un comunicat de presa comun, in care declara ca au decis sa renunte de comun acord la colaborarea care ar fi trebuit sa creeze trei modele cu platforme comune. Mai exact, Nissan nu le va oferi celor de la Chrysler o platforma pentru vehicule de clasa mica si cei doi producatori vor renunta la sedanul de clasa compacta pe care il pregateau pentru piata din America de Sud. Totodata, Nissan nu va mai primi pick-up-ul creat pe platforma Chrysler, model care ar fi trebuit sa fie lansat in 2011. Modelul respectiv trebuia sa fie urmatorul Nissan Titan, pentru care japonezii trebuie sa caute un alt partener sau sa amane lansarea.

In ultimele luni, cele doua companii au studiat viabilitatea parteneriatului pe care l-au incheiat, si au decis ca este in interesul ambelor parti sa incheie colaborarea in acest moment. Colaborarea dintre Nissan si Chrysler nu se incheie la toate nivelurile, acordul privind furnizarea de trasmisii Nissan prin joint-venture-ul JATCO nefiind afectat de acest contract.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru