Circuitul Nevers Magny Cours împlineşte 50 de ani

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 17.04.2011
Circuitul de la Formula 1 Nevers Magny Cours va împlini anul acesta vârsta de 50 de ani. Înfiinţat de John Bernigaud, primarul oraşului francez din 1959, acesta a suferit o mulţime de transformări de-a lungul timpului pentru a ajunge la standardele impuse de FIA.

Faimosul circuit de Formula 1 Nevers Magny Cours împlineşte anul acesta frumoasa vârstă de 50 de ani. Din 1991 şi până în 2008 pe asfaltul acestuia s-a desfăşurat Marele Premiu al Franţei.În anul 1959, John Bernigaud, primarul oraşului Magny Cours şi agricultor de profesie a decis să construiască pe unul dintre terenurile deţinute de acesta un circuit dedicat curselor de karting care să măsoare 510 metri.

Acesta s-a asociat cu Charles Ardoin, iar pe 7 august 1960 cei doi au deschis circuitul Jean Behra din Nice. Succesul de care s-a bucurat prima lor creaţie i-a determinat pe cei doi să extindă complexul Jean Bernigaud. În 1961, se inaugura o pistă dedicată maşinilor şi motocicletelor care măsura 2.000 metri, un circuit de motocross de 1.550 metri şi tribunele. Astfel a luat naştere circuitul de la Magny Cours. La începutul anilor '70 acesta se extinde şi va ajunge să măsoare 3.850 metri în lungime, iar pista avea o lăţime de 9 metri.

În anul 1986, datorită puterii politice se doreşte atingerea standardelor impuse de Formula 1, urmând ca circuitul să fie achiziţionat de Consiliul Local. În următorii ani au avut loc o serie de transformări spectaculoase, pentru ca pe 7 iulie 1991 pe circuitul de la Magny Cours să fie găzduit Marele Premiu al Franţei. După 18 ani, în care a fost gazda etapei din Marele Circ, circuitul Nevers Magny Cours a părăsit această mare scenă.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (2)

  • @ Cornel Şocariciu
    in 1991 a castigat NIGEL MANSELL, . asa greseala nu vad nici la un ziar de 2 bani precum PRO SPORT, senna a fost pe locul 3 dupa alain prost.
    P.S. AYRTON SENNA DA SILVA NU A CASTIGAT NICIODAT LA MAGNY COURSE.
    0 0
  • Pacat ca s-a scos din caledar
    Am fost la cursa din 2006
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru