Cititorul de indicatoare

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.10.2006
Siemens a dezvoltat un sistem care este capabil sa citeasca indicatoarele de viteza de pe marginea soselei, incetinind masina daca e nevoie.

Siemens VDO a dezvoltat un sistem care este capabil sa recunoasca indicatoarele rutiere si sa determine masina pe care o conduci sa actioneze in consecinta. Deocamdata, sistemul este concentrat pe recunoasterea indicatoarelor care indica limitele de viteza.

Modul de functionare este oarecum simplu: o minicamera integrata in grila frontala “citeste” semnalele de pe intreaga latime a strazii si, cand ajunge la concluzia ca unul dintre acestea este un indicator de limitare a vitezei, actioneaza in consecinta, transformand cifrele indicate in valori digitale.

Aici intervine cel de la volan. Acesta are posibilitatea de a alege intre un simplu senzor luminos care sa il avertizeze in legatura cu faptul ca viteza legala este incalcata si un sistem care intervine automat in pachetul cruise control pentru a reduce imediat viteza.

Sistemul este inca in faza de teste, intrarea acestuia pe piata urmand sa aiba loc in maximum doi ani.

Comentarii (4)

  • Marian
    Viteza legala
    Nu ar fi mai simplu decat sa pui o camera pe masina care poate nu citeste corect indicatorul sa se puna pe indicator un sistem care transmite catre masina valoarea vitezei maxime.
    0 1
  • Alexandra Groza
    pro sistem de viteza
    Decat sa se inlocuiasca atatea indicatoare mai bine ramanem la varianta cu masina ce detine un sistem destept. Oricum numarul amenzilor va scadea drastic dupa ce sistemul va deveni unul obisnuit, "saracii" politisti...
    0 0
  • Marian
    contra sistem de viteza
    Eu zic ca nu ar fi chiar asa de greu de pus o chestie pe indicatoare sa trimita un semnal catre masina. Au pus ei camere video pe drumuri, un senzor din asta ar fi mult mai ieftin si ar fi avantajul ca sistemul de pe masina cred ca ar fi mai ieftin decat unul cu camere si ar putea sa "citeasca" semnalul si pe timp de ceata de ex.
    0 0
  • Cristi
    oarecum pe aproape
    Da, dar vedeti voi, daca este doar in beneficiul soferilor, iar nimeni altcineva nu mai are de castigat de pe urma unui astfel de sistem (politie-amenzi, conducere/parlamentari-spagi/comisioane) nu se va implementa nici la pastele cailor.
    Cat de simplu ar fi un mic emitator in fiecare semnal rutier care sa transmita pe o distanta de 10-20m fiecarei masini un semnal radio. Se pot face foarte multe cu bani putini, dar daca nu sunt si interese, nu este nimeni interesat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru