Citroen DS3 Cabrio va avea un acoperiş rabatabil inovator

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.11.2011
Primele schiţe care descriu funcţionarea acoperişului pe viitorul DS3 Cabrio dezvăluie un sistem inovator de rabatare, care va oferi un cabrio veritabil doar pentru pasagerii spate.

Faptul că Citroen vrea să profite de pe urma succesului lui DS3 cu o variantă decapotabilă nu mai este un secret pentru nimeni. Francezii au depus deja schiţele unui sistem inovator de rabatare a acoperişului din pânză, schiţe apărute inevitabil şi în presa de specialitate.

Se pare că Citroen încearcă să propună publicului o soluţie nouă, diferită de cea a lui Fiat 500C, despre care se vorbea în trecut. Constructorul a preferat o soluţie mixtă: partea anterioară a acoperişului rămâne identică cu cea a hatchback-ului, adică fixă, în timp ce partea posterioară, care acoperă locurile din spate poate fi rabatată complet. În această situaţie, acoperişul din pânză este "înghiţit" de portbagaj.

Schiţa dovedeşte că francezii au fost preocupaţi de rigiditatea structurală a caroseriei şi, probabil din motive de siguranţă, au preferat păstrarea părţii anterioare a acoperişului din tablă. Încă nu este clar dacă şi aceasta va putea fi demontată înainte de a porni la drum.

Cert este că cei care se vor bucura de un cabriolet veritabil vor fi pasagerii de pe bancheta spate.

Noul sistem de rabatare inventat de Citroen poate avea însă şi un dezavantaj: "înghiţirea" acoperişului din pânză ar putea reduce considerabil sau chiar estompa dimensiunile portbagajului, făcând astfel din DS3 Cabrio un model complet nepractic.

Misterul va fi risipit cel mai probabil în toamna anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Paris, locul unde Citroen intenţionează să expună DS3 Cabrio.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • EU NU INTELEG DESENUL, POATE O FI MAYBACH S 62 LANDAULET
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru