Citroen DS3 şi Simone Campedelli vin la Raliul Sibiului 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 05.07.2011
Citroen DS3 este maşina oficială a Raliului Sibiului 2011. Oraşul Sibiu va fi promovat de Simone Campedelli, pilot Citroen, care va alerga în ediţia 2011 a competiţiei cu un DS3 R3.

Citroen DS3 este maşina oficială a Raliului Sibiului 2011. Constructorul francez se bucură de succesul înregistrat de acest model, vândut în peste 100.000 de exemplare în mai puţin de un an şi jumătate de la debut. Tot la Sibiu, cei de la Citroen vor aduce modelele DS3 Racing şi versiunea de competiţie a lui DS3 – DS3 R3. Respectiva versiune de competiţie a lui DS3 va fi utilizată în ediţia 2012 a Citroen Racing Trophy şi va fi pilotată de italianul Simone Campedelli în cadrul Raliul Sibiului 2011. Ediţia 2011 a Raliului Sibiului începe joi, 7 iulie, la ora 20:00, cu startul festiv din Piaţa Mare a oraşului. Vineri sunt programate cinci probe speciale, iar sâmbătă vor avea loc şase probe speciale.

"Citroën este o marcă foarte activă în Campionatul Mondial de Raliuri şi tocmai de aceea este normal să ne implicăm şi la nivel national în acest sport. Vrem să promovăm în continuare formula Citroën Racing Trophy în Romania şi cred că Raliul Sibiului este locul ideal unde putem să demonstrăm performanţele noului model Citroën DS3 R3", a declarat Jean Francois Lienere, responsabilul compeţiţii clienţi din cadrul Citroën Racing.

Simone Campedelli a câştigat trei raliul în 2011 la bordul lui DS3 R3.

Pilotul italian îl are drept copilot pe Danilo Fappani. Echipajul italian va promova Sibiul, emblema oraşului fiind poziţionată pe plafonul modelului cu care vor alerga. "Nu am mai fost niciodată la Sibiu, dar am înţeles că este un oraş foarte frumos. Tocmai de aceea am decis să-l promovăm şi noi la nivel internaţional pentru a atrage cât mai mulţi turişti aici", a adăugat Campedelli.

Flota de automobile Citroen prezente la Raliul Sibiului include un C-Crosser, C3 Picasso, noul Citroen C4, DS4 şi Citroen Jumpy. Citroen C-Crosser este maşina de deschidere a Raliului Sibiului pentru cel de-al treilea an consecutiv. Cei de la Citroen sunt implicaţi în sportul cu motor din România din 2009, de când organizează Citroen Racing Trophy, competiţie dedicată modelului C2R2 Max. Din 2012, această competiţie va avea în prim plan modelul DS3 R3. Citroen Racing Trophy este competiţia cu cele mai mari premii în bani din cadrul competiţiei interne, iar Raliul Sibiului este o etapă inclusă în acest campionat mono-marcă.

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru