Citroen explica esecul din Raliul Turciei

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 17.06.2008
Cavadruplul campion mondial Sebatien Loeb a terminat pe locul 3 in Raliul Turciei, lucru considerat un esec de valorosul pilot.

Pentru Citroen, Raliul Turciei a fost una dintre cele mai dificile etape din actuala editie a Campionatului Mondial de Raliuri, echipajul Sebastien Loeb-Daniel Elena terminand pe pozitia a treia.

La finalul raliului, Loeb a fost nevoit sa se multumeasca cu un loc dezamagitor pentru el, in timp ce Dani Sordo si-a atins obiectivul propus (locul 4).

"In primele zile am fortat foarte mult, dar nu a fost suficient. Reglajele modelului C4 WRC au fost foarte bune si nu am facut nicio greseala. Chiar daca am plecat din pozitia a treia, in ultima zi, nu am avut aceleasi conditii de care au beneficiat rivalii nostri in primele zile. Nu pot sa spun ca sunt multumit cu pozitia a treia si in niciun caz nu sunt incantat de faptul ca am pierdut prima pozitie in clasamentul general al pilotilor. Am incercat absolut totul in acest raliu. Ne-am depasit de foarte multe ori limitele exploatand la maximum potentialul masinii si al pneurilor Pirelli. Cu exceptia Raliului Noii Zeelande nu trebuie sa ne mai facem probleme cu curatatul drumurilor si aceasta este un lucru bun.

Suntem pregatiti pentru ceea ce urmeaza, iar diferenta de puncte poate fi recuperata fara probleme. Plec in vacanta cu convingerea ca a doua jumatate a sezonului va fi una extrem de interesanta", a declarat Loeb .”

"Temperaturile ridicate, specialele dificile si intensitatea acestui raliu au facut ca acest weekend sa fie unul de cosmar pentru membrii echipei Citroen Sport. Sebastien si Daniel au obtinut un rezultat excelent tinand cont de circumstante si cred ca ar trebui sa fie mandri de locul obtinut. De asemenea, rezultatul obtinut de Dani si Marc este unul foarte bun. Au luptat mult pentru pozitia a patra si eforturile lor au fost incununate de succes. Am ajuns acum la jumatatea sezonului si Sebastien se afla la doar trei puncte de prima pozitie in clasamentul constructorilor, iar Citroen se afla la noua puncte de titlul constructorilor. Diferentele nu sunt foarte mari si sunt sigur ca restul sezonului va fi unul foarte tensionat", a spus la final Olivier Quesnel.

Taguri: WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru