Citroen: Gama DS va avea şase modele diferite

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.11.2011
Citroen va construi un rival premium pentru Fiat 500, alături de încă trei modele aparţinând gamei DS. Cel mai mic model din gamă s-ar putea numi DS1, în timp ce vârful gamei ar putea fi denumit DS9.

Gama Citroen DS va avea şase modele diferite, anunţă Thomas d'Haussy, şeful departamentului de planificare de la Citroen. Unul dintre cele şase modele va fi destinat pieţei din China, iar aspectul său a fost prefigurat de conceptul Metropolis. Potrivit unor surse, modelul respectiv se va numi DS9. Citroen pregăteşte şi un model de oraş, care va rivaliza Fiat 500 şi s-ar putea numi DS1. Modelul ar putea fi bazat pe viitorul C1, model care va împărţi platforma cu succesorul lui Peugeot 107 şi Toyota Aygo.

Viitorul Citroen C1 va debuta la Salonul Auto de la Paris, în toamna anului 2012. Versiunea DS a acestui model ar putea debuta câteva luni mai târziu, la Salonul Auto de la Geneva din 2013. Extinderea gamei DS este o oportunitate "excelentă pentru Citroen", spune d'Haussy, iar piaţa din China va primi atenţie specială din partea francezilor.Pe lângă versiunea de serie derivată din conceptul Metropolis, cea mai mare piaţă auto din lume ar putea primi alte modele care nu vor fi oferite şi pe piaţa din Europa.

Gama DS ar putea primi şi modele hibrid, care vor utiliza sistemul Hybrid4 al concenului PSA Peugeot-Citroen. Printre modelele care ar putea beneficia de noul sistem de propulsie se numără DS4 şi DS5.

Totodată, proiectul DS3 Racing ar putea fi extins, deoarece francezii au constatat că ar putea să vândă mult mai multe unităţi decât au produs. Citroen a limitat producţia de DS3 R la 2.300 de unităţi, toate fiind vândute în termen record.

Via | Turbo.fr

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru