Citroen prezinta la Paris un concept gran turismo, in cinstea SM

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 12.05.2010
Pentru a sarbatori 40 de ani de la debutul primului sau gran turismo, botezat SM, Citroen va dezvalui in cadrul Salonului de la Paris conceptul sportiv ID.

Esential

250 de km/h ar urma sa atinga conceptul Citroen SM.

Citroen cauta sa sarbatoreasca cum se cuvine cei 40 de ani de la lansarea primului exemplar SM, derivatul sportiv al legendarului DS. Drept pentru care, francezii vor pregati o surpriza de proportii in cadrul Salonului Auto de la Paris, unde vor expune un concept, capabil sa evoce trecutul glorios al vechiului model gran turismo de la inceputul anilor '70.

Cel mai probabil, conceptul va oferi o interpretare contemporana a ideii de coupe sportiv , de gran turismo, nisa pe care Citroen nu mai activeaza de mult timp. Designerii francezi se vor inspira si din recent dezvaluitul concept Metropolis, expus luna trecuta la Shanghai.

De aceasta data, sub capota sportivei se va afla acelasi motor diesel HDi de 200 de cai putere, asistat de doua unitati electrice, pozitionate pe fiecare roata. Ansamblul motor va fi capabil sa imprime conceptului o viteza maxima de 250 de km/h si un consum redus, de aproximativ 6.5 litri/100 de kilometri.

Poate si din acest ultim considerent, creatia asteptata sa aminteasca tuturor de sportivul SM, ar putea fi botezata ID, dupa cea mai economica versiune a limuzinei DS.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru