Citroen se gandeste la renasterea modelului 2CV

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.08.2008
Francezii ar putea incerca renasterea legendarului 2CV odata cu celebrarea celor 60 de ani de existenta a modelului.

Moda "renasterii" a cuprins lumea auto in ultimii ani, marii constructori mondiali aducand in prim plan noi modele capabile sa reinvie traditia unor automobile legendare care au facut istorie in primele decenii ale secolului trecut.

Dupa ce Fiat a readus la viata 500 si Volkswagen a renascut Beetle un alt constructor european se pregateste de o astfel de revenire. Este vorba despre Citroen care planuieste inca neoficial o reeditare a succesului obtinut cu modelul 2CV pe plan european.

Vechea legenda a francezilor implineste anul acesta 60 de ani de existenta, ocazie cu care Citroen ar putea incerca propulsarea unui nou reprezentat al marcii bazat pe 2CV. Exista zvonuri potrivit carora standul francezilor ar urma sa gazduiasca in cadrul Salonului Auto de la Paris prima dovada a faptului ca Citroen se gandeste la un nou 2CV.

In 2005, David Portella, un designer francez, si-a imaginat liniile unei versiuni contemporane Citroen 2CV. Conceptul gandit de Portella masoara 4.20 metri si este inspirat de liniile vechiului model.

Propulsia ar urma sa fie asigurata, in conceptia designerului, de un tren de rulare hibrid sau un motor capabil sa functioneze cu o gama larga de combustibili. Portella a declarat ca Citroen nu s-a intersat inca de proiectul sau dar ca se asteapta la o oferta odata cu apropierea aniversarii.

Pe de alta parte, Citroen nu ar avea motive sa apeleze la serviciile lui Portella, francezii anticipand deja liniile unui posibil urmas pentru 2CV anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, unde au dezvaluit conceptul C-Cactus.

Taguri: 2CV, C-Cactus, Citroen

Comentarii (6)

  • Bestiale
    Nu ma omor eu dupa Citroen dar proiectele astea 2 sunt absolut bestiale.
    0 0
  • dadada
    ORICUM , CITROEN FACE NUMAI MASINI FRUMOASE SAU FOARTE FRUMOASE !
    0 0
  • Misto
    Super tare, primul pare a fi un butoi pe roti :)
    0 0
  • ce design
    ori s-a tampit lumea ori nu mai au inspiratie "francejii" numai rahaturi scot si daca astea sunt masini frumoase ar trebui sa faceti un control la ochii sau la cap
    0 0
  • cisterna
    0 0
  • asmaticu
    2^ ^
    macar e original...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru