Clientii Tesla S vor putea "alimenta" in cinci minute

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 26.09.2009
Tesla a creat un sistem prin care clientii acestei marci vor putea inlocui bateriile consumate ale masinilor electrice cu unele noi in doar cinci minute.

Americanii de la Tesla au creat un sistem de schimb rapid al bateriilor consumate cu unele noi, acesta vizand masinile electrice produse de compania americana. Conform oficialilor Tesla, schimbul unei baterii ar putea fi asemanat cu opririle pentru alimentarea cu carburant a masinii si ar putea dura aproximativ cinci minute.

Acest sistem este asemanator cu Quick Drop, o tehnologie creata de alianta Renault si Nissan, si vine ca urmare a datelor obtinute de proiectul Better Place. Sistemul americanilor a fost special conceput pentru a veni in ajutorul clientilor care isi vor achizitona un model Tesla S. Pentru a putea duce la bun sfarsit acest proiect, tarile in care masina americana va fi comercializata vor trebui sa dispuna de o infrastructura care sa permita amplasarea unor astfel de statii de schimb.

Bateriile cu care modelul Tesla S va fi echipat vor avea o autonomie de 260 de kilometri, iar reincarcarea acestora va dura intre 3 si 5 ore in functie de energia pe care o pot stoca. De asemenea, clientii pot opta pentru o reincarcare rapida (Quick Charge) care dureaza 45 de minute, insa aceasta va putea fi efectuata exclusiv la o priza speciala, care va livra 480 V.

Pretul unui astfel de model va incepe de la 50.000 de dolari pentru versiunea de baza.

via | cartech

Comentarii (1)

  • Sunt curios cati ar da suma asta pentru o masina care merge cu pauze si cu care nu poti merge la drum lung cu ea. imaginati-va ca vreti sa faceti europa cu ea... faci 200 de km, 45 de minute pauza, si tot asa.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru