Conceptul Saab 9-X BioHybrid, premiat in SUA

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.07.2008
Prototipul care prefigureaza un viitor model compact al suedezilor de la Saab a primit un premiu important in SUA.

Esential

200 de cai putere scoate motorul BioPower de 1.4 litri de pe conceptul 9-X BioHybrid.

Saab colectioneaza premii pentru conceptele pe care le prezinta la cele mai importante saloane auto ale lumii. Dupa ce Aero X, prototipul care va sta la baza versiunii de serie a viitoarei generatii 9-5, a primit distinctia pentru cel mai reusit model de la Geneva in 2006, a venit randul lui 9-X Biohybrid sa fie incununat de succes. Acesta a primit distinctia "Conceptul specializat al anului", decernat de un grup de jurnalisti din SUA in cadrul Automotive Hall of Fame din Michigan.

Prototipul conceput de Saab a reusit sa se impuna atat prin design, cat si prin noutatile tehnice si tehologice propuse, cea mai interesanta fiind reprezentata de motorul turbo BioPower de 1.4 litri si 200 de cai care, in cuplaj cu un sistem hibrid, reuseste emisii de 105 grame CO2/km.

Premiul americanilor a fost ridicat de Roger McCormach, seful de marketing Saab in Statele Unite. Prototipul 9-X BioHybrid prefigureaza un nou hatchback compact al casei suedeze, versiunea de serie a acestuia fiind asteptata in 2009.

via | Saab

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru