Conceptul SUV HED-6, principala premiera Hyundai la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.02.2009
Hyundai aduce la Salonul de la Geneva un concept care va revolutiona linia sa de SUV-uri compacte. Numele sau de cod este HED-6.

Hyundai a publicat astazi prima schita oficiala a conceptului SUV pe care constructorul coreean il pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva. Noul prototip este denumit deocamdata HED-6 si reprezinta viziunea Hyundai asupra segmentului SUV compact. Desenat, gandit si dezvoltat in intregime la centrul Hyundai din Russelheim, Germania, HED-6 se va afla in centrul standului din Geneva al coreenilor.

"O masina urbana, un automobil al contrastelor pentru o lume a contrastelor" este descrierea pe care designerii germani i-o fac lui HED-6. Termenul "urban" este, de altfel, cheia constructiei prototipului coreean, designerii preluand influente culturale din Berlin, Paris si Londra la dezvoltarea noului concept. HED-6 se distinge printr-o grila imensa hexagonala, priin liniile angulare, prin blocurile optice frontale curioase si prin jantele de 21 de inch, marime devenita standard in cazul conceptelor SUV. Luneta tri-dimensionala este sculptata intr-un material plastic transparent denumit Lexan, care imita sticla, dar le permite artistilor sa creeze forme spectaculoase pe marginea acestuia.

Sub capota, conceptul Hyundai dispune de un motor GDi turbo de 1.6 litri care dezvolta 175 de cai putere si care, conform comunicatului oficial, scoate in evidenta solutiile pe care Hyundai le va adopta pe viitoarele generatii ale SUV-urilor sale.

Celelalte doua noutati absolute ale Hyundai la Geneva vor fi reprezentate de versiunea cu trei usi a modelului de clasa mica i20, care va intra in vanzare in al doilea sfert al anului 2009, si de varianta ecologica Blue a compactei i30. i30 Blue va beneficia de aportul unui sistem Start&Stop care, in versiunea de 1.6 litri pe benzina, va scadea emisiile cu circa 5% si consumul mediu mixt cu 7 procente.

Noua gama Blue va debuta pe modelul i30 la mijlocul anului in curs, urmand sa fie disponibila atat pentru versiunea hatchback, cat si pentru SW, pe ambele versiuni de motorizare pe benzina, de 1.4 sau 1.6 litri.

via | Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru