BMW Seria 5 ActiveHybrid se lanseaza la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.01.2010
BMW a anuntat ca va lansa la Geneva versiunea hibrida a modelului Seria 5. Conceptul ActiveHybrid ar urma sa dea nastere unei versiuni de serie in lunile urmatoare.

Cu o luna inainte de deschiderea oficiala a Salonului Auto de la Geneva, BMW anunta ca standul sau va gazdui o premiera mondiala la care putini se asteptau. Mai exact, constructorul premium va dezvalui in cadrul salonului elvetian o versiune concept ActiveHybrid a proaspat lansatului Seria 5 (F10).

Alternativa ecologica a sedanului bavarez ar urma sa debuteze in versiune de serie cateva luni mai tarziu, cand se asteapta si ca primele exemplare sa fie scoase la vanzare. BMW planuieste sa lanseze hibridul mai intai pe piata din Europa, Statele Unite urmand sa mai astepte ceva timp sosirea modelului german.

Tot o veste proasta pentru americani este si faptul ca varianta Touring a noului Seria 5 nu va mai ajunge peste Ocean. Nemtii au luat aceasta decizie dupa ce generatia trecuta a consemnat doar 1000 de exemplare vandute anul trecut. Decizia a fost confirmata si de Klaus Draeger, membru al consiliului de conducere BMW, care a declarat: "Nu cred ca vom mai vinde Seria 5 Touring in SUA, pentru ca variantele break nu prea sunt cautate".

In schimbul modelului Touring, bavarezii vor lansa pe piata americana noul Seria 5 GT, o alternativa mai eficienta a celor care isi doresc o masina de familie. Ca si in Europa, Seria 5 GT va fi disponibil in variantele 535i si 550i, de 306 respectiv 408 cai putere. Va lipsi insa varianta diesel 530d.

via | WCF

Comentarii (2)

  • Este foarte frumos
    Este foarte frumos seria 5 , un seria 3 mai mare .
    6 2
  • ......
    bmw
    CU MULT PESTE "RIVALI E-CLASS SI AUDI A6".si acum haidi fa fetelor la dat note palalila.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru