Salonul Auto de la Paris 2012

Confirmat: noul Jaguar F-Type se lansează în septembrie la Paris

Publicat Vineri, 10.08.2012
de Mircea Meșter
Comenteaza 4
Confirmat: noul Jaguar F-Type se lansează în septembrie la Paris - Poza 1
Jaguar F-Type, cabrioletul sportiv cu care britanicii încearcă să atace Porsche, va vedea lumina zilei la Salonul de la Paris. Modelul britanic va avea în gamă trei motoare: două V6 şi un V8.

Deşi era evident din perioada de teasing pe care constructorul britanic Jaguar o realizează de patru luni încoace pentru viitorul său model sportiv, întreaga presă auto a aşteptat confirmarea oficială a momentului lansării versiunii de serie a modelului F-Type. Iar aceasta a venit astăzi, informaţia fiind publicată în premieră de publicaţia Whatcar.

Noul Jaguar F-Type, prezentat în formă camuflată încă de acum patru luni şi prezent astfel chiar şi la Festivalul Vitezei de la Goodwood în luna iunie, va fi prezentat în varianta sa finală în cadrul Salonului Auto de la Paris. Modelul va intra ulterior la vânzare, clienţii urmând să intre în posesia maşinilor comandate începând cu vara anului 2013. 

Modelul britanic va fi aşezat foarte interesant pe piaţă. Cu trei motoare pe benzină în oferta iniţială - două V6 de 340 şi 380 CP şi un V8 turbo de 5.0 litri cuplate la transmisii automate cu opt trepte şi cu Start-Stop inclus - versiunile de bază ale lui F-Type vor ataca direct Porsche Boxster, în timp ce versiunea de top va încerca să atenteze la Porsche 911 Cabriolet.

F-Type va fi disponibil în prima fază exclusiv în versiune cabriolet, chiar dacă prototipul care stă la baza dezvoltării modelului din Albion, C-X16, era un coupe.

via Whatcar


Comentarii (4)

  • Anonim
    Un Jaguar ce seamana izbitor cu un Aston Martin. Sa fie lipsa de imaginatie sau indienii incep sa practice "plagiatul" specific chinezesc in domeniul auto?
    2 23
  • sigur o sa fie o masina buna si faina.
    insa jaguarul putea sa aiba un design mai exciting decat ceea ce avem pana azi ca imagini
    7 2
  • @Anonim

    Inca de pe vremea primului XK - se dorea a fi o alternativa mai ieftina pentru Aston Martin. Eu nu vad nimic in asta, asa cum nu as vedea nimic gresit intr-o alternativa mai ieftina pentru Ferrari, spre exemplu.
    12 0
  • chuck norris
    cand incepe salonu de la paris?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru